Sunday, May 4, 2008

Keanggunan Mak Lampu

Ray nak bercerita sikit.



Ini kisah mak lampu.
Dah hampir setahun Ray mengenali insan yang bernama Syemelia ni. Secara peribadi Ray anggap Amy ni amat unik. Dan atas sebab keunikan inilah Ray decided nak bercerita sikit tentang Syamelia aka mak lampu aka Amelia Contessa Siliconne.

Hobi : Makan Donut
Penyakit : Bergambar
Kelemahan : Kucing Terbiar [homeless cat]
Kekuatan : Dafi

Ciri-ciri :
-kuat ketawa dan x pedulik orang sekeliling
-Susah nak marah orang tapi selalu kena marah ngn orang
-hilang selera makan kalau ada orng hentak meja
-ada bag tangan pelik2

Heroin act :
-Menyelamatkan lukisan yang terbang ditengah Federal Highway

Kerja Kebajikan :
-President, Persatuan Kucing Terbiar Lindungan Bulan [PKTLB]

Kesangsian :
-Kesetiaan kpd idolanya Dafi...hahahhaha Motif amik gambar ngn artis lain? Hahaha!

Ray akan kupas satu persatu tentang mak lampu untuk bacaan semua. Dari perangai hinggalah ke skandal2...hahhahaha.



Fashion sense:
-Sederhana tapi suka menggunakan warna yang terang. Warna yang sama dengan warna dinding LRT. Pengumpul paper bag jenama terkenal. Suka pakai gelang dan anting-anting besar-besar.

-Sanggup berdandan berhabis-habisan utk menyertai event dinner. Event mengupah make up artist untuk tujuan tersebut.

Obsession :
- Dafi
- Camera
- JCO

Apa yang ada dalam hand bag:
- handphone
- kipas tangan
- kamera yang penuh dengan gambar suami
- tissue utk lap apa2 yang patut
- makanan kucing [biar betul?]
- sebotol air
- minyak gamat

Aksi lucu :
- makan sup sambil tidur
- goyang pinggul bila mendengar Dafi nyanyi lagu "pecinta wanita"
- gambar candid dengan mata terlelap yang menyeramkan
- gambar menurun



Nilai-nilai murni
- penyabar
- suka tersengeh
- anything for Dafi
- membela kucing-kucing terbiar
- tak suka marah orang
- tak kesah bila kawan-kawan mengenakan or ketawakan dia.

Perbuatan kejam
- Menolak pemberian anak kucing terbiar dengan alasan "I nak kurangkan kucing"
- suka memaksa Megat ambil gambar

Amy ialah individu yang unik. Everyone comfortable with her. And she is comfortable with the others except for H****.
Having her around means you will have a good time. Tak pernah spoil mood orang lain walaupun ada masalah.


Digelar mak lampu sebab bila bergambar mesti ada cahaya lampu kat gambar. Kalau call Amy ...hati2 battery anda akan cepat habis kerana power battery anda kan disedutttt olehnya.

Amy, you cheer us up with your kindness and unique characteristic. Glad to have you as a friend.

7 mulut cakap2 belakang:

fara said...

aiyooo aiyoo aiyoo
motif sgt
motif sgt

HHAHAHAHHA ni mmg lawak sgt.
Hahahaha !

motif letak gmba ngn ajieb? HAHA :D

~SYAMELIA~ said...

katanya....
kan...

motif sgt wat post cam2...

kupas la ray, slagi u boleh kupas...
nak pisau ker?
kalu nak, nt i bagi selori ok...

kesetiaan i terhadap dafi xperlu diragui ok...
WALAUPUN i bergambar dgn artis laen, at least i idok ler memberi 'khidmat' terhadap fc len...
oops!

scandal2 (plural)?
scandal (singular) pun i xde ok...
i kn 'scandal free zone'
hahahaha....

-enuff said-

ps:
iyer la, motif sgt letak my pc dgn ajieb... kn minah pandan dah mempertikai...
u sememangnyer xde keje, carik keje...

[r][a][y] eusouff said...

uik
enough said tapi ada PS lagi kat bawah tu...

Khidmat pada FC laen?
Hahhahahaha
FC mana tu? Aidil FC ker? opppssss Alif Aziz? Or Faizal Tahir? Or Syawal?
Bak kata Megat..."I professional ok"

setia kannn? Sbb tu la you calon sesuai utk jadi presiden DFC...kekekkekeke

eight is enufff

Farazila said...

hidup mak lampu!!!...

hahhaha..lawak cerita ini....
erm...lilo x sangka kak emi begitu kejam..kejam nye kak emi tolak pemberian anak kuceng tue...sian dia xde mak n bapa taw....

kak emi, u jadi heroin....patut dapat award taw...sanggup bergadai nyawa kerana sebuah lukisan...harus dijadikan contoh nie...dibby igt tue....

Megat Eusofe said...

:P
no komen
( hahahahaha padahal, me pun bersekongkol sama buat posting nie )

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Lina said...

hmm.. nie posting yang ikhlas ke for fun? haha.. and motif for this post?

tapi aper yang Ray post tu, semuanya betul.. i agree with that..

i love you Mak Lampu..
can't wait to meet you..

fara said...

Haha ;)
kak amy pnggl i minah pndan plak =P

elehh eleh.
AIDIL FC?? oooooops :P