Saturday, May 31, 2008

Aksi Kucing 2 : Berdua lebih Baik

[Sila maklum cerita dibawah tidak ada kena mengena dengan yang hidup kecuali tempias-tempias sikit saje. Ada yang diubah dari fakta untuk nilai-nilai komersil]

Once upon a time, Ray pernah buat pasal kucing kan? Kalau x ingat sila KLIK DISINI
Kali ini sambungannya. Bersedia ??



Nama kucing ni Lynie. Kerja setiausaha di sebuah syarikat jualan langsung.

"Bila la boleh balik nihhh!!!"
"Cepat la pukul 6 !!!"

Kerja dah disiapkan. Boss nya meja telah dikemaskan. Rasa-rasa macam nak curi balik awal. Tidak !!! Nanti kerani kaki report yang bernama DibaDebab tu akan meReport.

Apasal la Lynie nak balik cepat-cepat sangat.

"Makkkkkkkkkkkkkkkkkk ko itam" jerit lynie

Lynie x boleh balik lambat sebab ada lembaga coklat selalu kacau dia. So dia kena cepat-cepat balik rumah ! Sebelum gelap....kalau gelap ada kemungkinan hantu beskut ini menyerang.

Rumah Lynie dari opis ada la dalam sejam. lambat sikit jer, maghrib sampai. Cemas ya!
Buat saspen jer kannn?



Kadang-kadang bila Lynie terpaksa balik lambat sebab meeting DFC, kerani tempat kerjanya Kak Azimah & Fetty kena temankan. Dengan hati-hatinya mereka berdua hantar Lynie. Kesian kan? Menakutkan !!



Tapi tak perlulah risau sangat. Dengar desas desus Lynie dah nak kawin. Dibuktikan pulak oleh gambar siDia menjilat muka Lynie yang tersebar di internet [ala-ala gambar Bunga Cinta Lestari & Ashraff]. Dah kawin nanti xyah risau lagi kan? Dah ada teman pergi dan balik.

Kita tinggalkan dulu cerita Lynie nih.



Dah heboh satu kampung cerita Kak Azimah, ada love bite baru-baru ini. Aiyoooohhh !!
Tak pernah nampak Kak Azimah ngn saper-saper pun...alih-alih ada gigitan kat tengkuk. Ada la minah ni perasan masa on the way pergi Pangkor tu hari...



Ada gak khabar-khabar angin yang kata dorang nampak Kak Azimah berdating. Tapi kebenarannya tidak dapat disahkan. Kak Azimah memang pandai berahsia kalau part dating nih!



Ada juga teori yang mengatakan ianya hanyalah kesan gigitan, bila ibunya mengangkatnya.
Apa-apa pun ianya satu misteri yang agak sukar diungkai.



Seekor anak kucing comel baru-baru ini sesat bersama ibunya di Bkt Subang. Ada lah seorang hamba Allah ni jumpa. Nak dibelanya tapi apa kan daya, susah nak bela bila duduk rumah apartment ni. Hamba Allah ni call lah Presiden Kucing cawangan Bkt Lampu. Presiden tersebut menolak dengan alasan "rumah perlindungan kucingnya dah penuh"

Anak kucing tersebut sangat sedih atas penolakan tersebut dan membawa diri.


Anak kucing yang telah kehilangan ibunya menyambut hari Ibu tanpa kasih sayang seekor ibu...sedihnya!!! Huwaaaaaa!!!



Berita kemalangan. Seekor kucing telah dilanggar lari oleh seorang pemandu wanita di Ampang baru-baru ini. Pada mulanya, hidup tapi akhirnya tak dapat diselamatkan. Kucing ini akhirnya telah dibuang kedalam tong sampah. Kemalangan masih disiasat oleh pihak berwajib.



Tinggal kenangan. Gambar kucing tersebut bersama kakaknya sebelum dilanggar lari.
Pembaca sekelian, kezaliman terhadap kucing harus dihentikan. Berhati-hatilah ketika memandu. Yang dah mati apa boleh buat kan? tapi kesian kat kakak kucing ni yg akan mengharungi hidup bersendirian.

Bukankah berdua lebih baik ??? huhuhu.

6 mulut cakap2 belakang:

Lina said...

Ray, nice story!
so funny and so merepek..
hahaha.. dah lamer Ray tak merepek kan? lols..

tak kering idea laa Ray nie..

Farazila said...

hahaha...
so cute la kitten ni...
comel2..tp da besar x comel...
lilo geram klu nmpk kucing yg berbelang dr yg bertompok...

erm...wat suspen jer story ni kan...
kannn...

wah setiap pic tu ade story rupanya...rase2 mcm taw jer watak kuceng tue semua..

[r][a][y] eusouff said...

ya lilo
dalam merepek tu ada diselitkan
pengajaran...

bukan sekadar hiburan kosong ya...

Lina...
idea tu kena sentiasa ada utk menceriakan life ni.

Hahhahahah!

~SYAMELIA~ said...

penat ketawa membaca cerita kucing ni...
dalam pada merepexx sempat mengenakan org ye ray...
cerita ini akan menjadi lebih kelakar bagi pihak yg boleh relate...

ray... ray... ada je idea nk mengenakan kitorg kn....

---> nak sambung ketawa lagi...

Lyn Yusoff said...

aiyoo...
merepekness sungguh cter ray ni.. mmg lawak.. sambil2 tuh surelah mengenakan org bak kata amy..
terasa ok..hehehehe

[r][a][y] eusouff said...

hahahaha.

itu lah gaya penulisan merepekness utk pengunjung setia blog nih hahahha...iaitu my friends.

untuk suker2 je. jgn amik hati tau.

"laughter is the best medicine"

I always believe that, there are so many things in our lives that we can relate to entertaiment.

[r][a][y]