Friday, April 4, 2008

Santai @ Genting

Few of pictures yang Ray and the gang amik. Pastu convert gambar tu jadi poster drama yang xpernah wujud. Tengok ler padan ke idak...huhuhu


Starring : Azim Cornellis & Fara Amani. Directed by: Fendy Donatella
Dania tak pandai menari. Saleh pun tak pandai menari. Tapi nak jugak masuk pertandingan Sejantung berdansa. Last2 dua-dua kalah. Padan muka. Hubungan cinta mendapat halangan Ibubapa dan cinta empat segi yang penuh konflik.


Low Budget Family Drama : Tak pernah siap dan diban sbb tak menepati selera remaja.
So tak payah ler nak buat summarynyeee


Drama Bersiri di TV10: Teraju Utama : Syamelia Doherty. Release: 22April2088
Kisah seorang mama dan remaja-remaja bermasalah. Misi Mama ialah meyedarkan remaja sekarang. Mama, seorang tukang jahit baju kurung membuat kerja amal dan bersusah payah mendidik remaja dan anak-anak jirannya. Ada nak tunggal namanya Adam...gila fashion dan selalu menolong mama menjahit tudung. Konflik cinta, ego dan moral fokus utama drama bersiri ini. Episod pertama pasal issue ponteng sekolah.


Drama Blog Merepek terover budget. Dah banyak menang Anugerah kat Lampu Drama Festival di DUN Shah Lampu.


Remake The Sound Of Music dan dimelayukan. Arahan : Megat Baba Melaka
Filem musikal megisahkan seorang guru bahasa Inggeris yang ditugaskan mengajar 7 orang kanak-kanak miskin bermain gendang. Akhirnya jatuh cinta dengan penghulu kampung. Kanak-kanak miskin terus mendapat hadiah utama 100 ribu ringgit di pertandingan Gendang Asia di Arena Of Stars Genting dan mengubah nasib mereka. Siapa kata impian tak leh jadi realiti. Mak lampu...mampuuuu!!

Kisah anak derhaka. Gasidah seorang isteri [drag] yang miskin. Kerana hidup susah, anak angkatnya, Toyah mencari nafkah di Genting dan bertukar menjadi tomboy setelah menang judi. Setelah hidup senang, Toyah lupa jasa mak angkat dragnya yg telah membesarkannya. Gasidah pergi mencari anaknya tapi dilayan buruk dan Toyah malu untuk mengaku yang Gasidah adalah mak angkatnya yang drag. Kisah sedih yang menyayat hati.

Pilihlah drama mana korang suka & drop komen. Pilihan paling ramai akan disiarkan continuationnya di blog ni...hahahhahaha.



22 mulut cakap2 belakang:

Salar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
[r][a][y] eusouff said...

Pilihlah drama mana korang suka & drop komen. Pilihan paling ramai akan disiarkan continuationnya di blog ni...hahahhahaha.

Adam-ArJuna said...

Harus la nak tgk drama bersiri MAMARINDA: The Series..

1) sbb pelakon nya ramai - sure watak akan dikembang-kembungkan

2) sbb YB Shah Lampu yang berlakon..harus la publisiti besar-besaran

3) sbb sure penuh dgn nilai2 murni

4) sbb sure byk tips pemaikain tudung akan di ajarkan dlm siri ni nnt kan...pd gurls..jgn la lepaskan peluang..

5) sbb for sure byk moral support dan nasihat serta teladan yg dpt di ambil melalui siri ni...kita dpt pastikan kegigihan seseorang mama menjahit tudung demi membanteras gejala sosial remaja sekarang...(tak der kena mengena tudung ngan gejala sosial..hurmm)

huh..!! dasat la...tak sabar ni..

[r][a][y] eusouff said...

wakakakakkakakakakkakakka

undi adam akan direkodkan
undian lain?

Desperate Gossip Girls said...

we vote for mamarinda the series...
macam best...
coz yg len mcm xrelease jer...
lgpun dah nk elease on the 22nd...

~SYAMELIA~ said...

poster drama 'derhaka' 2 mcm kenal jer...
buruk la nama Toyah 2...
carik la nama yg commercial skt...
Tyra ke... Tanya ke... Gabrielle ke...

Cian Gasidah...
Mana pg laki dia si abdul Wahub?
Dah kena jual ker?

I nak pilih drama ni la...
terharu dgn keperitan hidup Ghasidah...
sungguh terharu sehingga menitik air mata contact lens ku...

[r][a][y] eusouff said...

lorrr anak orang asli namanya Toyah lerrr
nak commercial nanti x lak logic pulokkkk
i bukan yusop haslam k....
huhuhuhu

Anonymous said...

impressed with your blog mannn

Anonymous said...

eca undi MAMARINDA - THE SERIES!!!

hahaha.. cm besh jer.. XD
and also sayang you can't dance..
hahaha.. sme besh laa!!

~EcA ChAn~

Farazila said...

1st tayangkan drama mamarinda...
n then baru tayangkan filem sayang u can't dance
:P

nana zz said...

gmbr fara dgn azim tu sweet jer

eyh eyh ray ,
laki baju putih mane satu ?
ade duee kan

fara said...

hahaha!
lawak2.

rasanye derhaka tu best la kot.
tp mcm adam ckp la.
mamarinda tu best la kn.
sbb dah la ramai.
tgk pelakon2 die mmg hebat2 and cun2 :P

fara said...

eh episod pertama mamarinda : ponteng sekolah?
ish nak tau jugak apa cte.
mcmmana org tu ponteng sekolah..
kena mrah ke..
die nngs ke..
sapa yg mara die..
sapa pulak yg pujuk dan nasihat die?
hahahha

fara said...

Low Budget Family Drama : Tak pernah siap dan diban sbb tak menepati selera remaja.
So tak payah ler nak buat summarynyeee?


tak. ade summary die. ni summary die ;

si tun ray dgn kak lyn.
[pernah brcinta dahulu dan kemudian putus. adakah cinta mereka berputik kembali?]
and kak amy pnah ngn megat.
[mereka ini diibaratkan sprti adik beradik. tetapi mereka telah jatuh cinta. boleh ke mereka hidup bersama? adakah cinta mengenal usia?]

HAHAHHAHA :D

~SYAMELIA~ said...

motiffffff?????
tun ray dgn lyn 2 ada la logik nyer...

tp i dgn megat???
aiyooo....
pls la fara...
kalu citer pasal jejak kasih boleh la...
coz ktorg 'jejak kasih' dlm keta tun ray ms otw pg umah lilo...

ray n kak lyn berdua jd saksi ok...
best gils detik jejak kasih ms 2...
lokasi: mrr2 belah batu caves or so...
ms 2 tgh jam tahap cipan...
satu hari di bulan syawal...

ps: i lead my life 'scandal free' ok...
coz i la yg plg 'clean' n x penah digosipkan dgn sapa2 hehhehhe....
itulah yg dipanggil 'immunity'...
jgn jeles....

[r][a][y] eusouff said...

aiyoooo
gossip la sgt kan?

amy !
cinta x mengenal usia
mcm cerita lakunan Rosnani Jamil & Sabri fadzil tu....hahahhahaha

sbb tu la cite tu kena ban
sbb ada golongan yg tak boley menerima cinta berusia...i mean
kalau lelaki muda and wanita berusia...

anak ikan la sangat Megat tu kan? hahahhahaha


wanita muda & lelaki berusia plak dah mcm biasa sangat.

cite tu tayang kat Indon je la...

[r][a][y] eusouff said...

Btw...amy
ini kan cuma lakunan
takde kena mengena dengan scandal free you tu
hahahhahaah


Fara pun dah pandai merepex dah skang ya...

fara said...

haha,
aah kak amy. tu scandal free. xde kena mengena.

yela. sbb tu la cerita tu i ckp 'adakah cinta mengenal usia?

sbb lelaki muda, and pompuan dah berusia. ish ish.

hehe. alaa ray. tgk la sapa sifu die. tun ray jugak kn. =P

Dumuro said...

See Please Here

Lyn Yusoff said...

aiiyyoo byk nyer comment.
gosip tu tak sesuai ok.
takde kena mengena ngan i tau.

tul ke amy scandal free. yelah coz u dah kawin. klu u blm kawin sure u pun byk scandal. hahahahaha

Anonymous said...

dah kawin tak semstinya xder scandal

Anonymous said...

Amy scandal free?

maybe...

but never popular free