Thursday, April 17, 2008

D.O.A

Setiap outing mesti ada drama. Berlatarkan panorama Tasik Shah Alam, team produksi menghasilkan drama realiti kehidupan. Drama Realiti yang difilemkan ini adalah hasil nukilan Megat MS dan diarahkan oleh pengarah baru, Fendy Ahmad. Hahahhaha!



Ia adalah filem yang berbentuk diari. Diari seorang wanita solehah bernama Melah [Farah Bakarin]. Melah ada 2 orang kakak dan seorang adik. Semuanya perempuan. Kakaknya Timah dilakunkan oleh Amy Moore, Pora lakunan pelakun teater tenggelam timbul Lyn Jaquelina. Adeknya, Putek lakunan bintang baru Farah Zellwenktger yang agak kontroversi dengan aksi lukisan terbangnya.

Timah, seorang GRO yang bekerja dikelab dangdut. Pora pula seorang penyanyi fun fair dan Putek bekerja di ladang teh di Cameron Highlands. Melah memang lain dari yang lain. Dia adalah seorang guru Iqra' di sekolah budak2 nakal Henry Gurney.

Ikutilah cerita Melah dan kisah keluarganya yang tunggang langgang ini. Turut berlakun Adam Haslam sebagai Sisy,raja catwalk dan Azim Kamil sebagai bapak ayam...Leto. Berjayakah..Melah menyedarkan kakaknya yang semakin sesat mengejar kebendaan dan mengelakkan Putek dari terjebak sama ??



Ini adalah gambaran kesudahan dihujung filem....Pikirkan lah sendiri apa kesudahannya itu.

11 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

hahhaah...
filem DOA akan ditayangkan...
sungguh konflik juga jalan cerita ini...
err...filem ni xde kontroversi ker?

panazzzzzz....

~SYAMELIA~ said...

aiyoo...
nama semua x commercial ok...
nama betul lagi commercial compared 2 nama 'nama watak'...

'Melah ada 2 orang kakak dan seorang adik. Semuanya perempuan.'
-kalau dah kakak 2, of coz la semua perempauan, xknlah kakak 2 laki kot...

motiff keje dkt kelab dangdut? gro lak tu... sabar jela...

sejak biler fendy ahmad jd pengarah?
bukan ke dia 2 setakat extra je ker... hehheheh.....

[r][a][y] eusouff said...

aiyooooooohhh

ada kontroversinya lilo
1-pelakun utama dikatakan tidak menutup aurat sepenunhnya....

2-Adegan kelab malam...Timah bergesel kat dinding menggoda Pak Tam utk bagi bapak ayamnya Leto jeles.

3-Adegan kat fun fair dimana Pora dikatakan terlalu seksi. Selepas nyanyian Pora menyentuh seekor tenuk yang dikatakan tidak relevan dengan jalan cerita.

4-Adegan melempar pakaian dalam juga telah dipotong. Putek melempar pakaian dalamnya ke muka Melah kerana marah kerana kakaknya selalu menghalangnya utk keluar bersama kakaknya yang lain.

5- Bapak ayam leto mengorek hidungnya ketika berbual di telefon.

6-Watak lembut iaitu Sisy, guru catwalk yang dikatakan over dan mendapatkan bantahan persatuan mak nyah.

Penin kepala producer dibuatnya lahhh!!

[r][a][y] eusouff said...

Uishhh Amy...jangan pandang Fendi Ahmad xderk mata!

Fendi sebenarnya bukan kali pertama mengarah. Dah banyak kali tapi not in Malaysia. In Bhutan.

Aiyoooo...perangai buruk nama watak kenalah buruk amy oiiii.

pasal GRO tu....itulah cabaran namanya Amy dari PRO ke watak GRO!

~SYAMELIA~ said...

uiksss...
ada ke negara nama bhutan?
xpenah dgr pun..
kalu taw, harus ktorg buat negara 2ms win,loose or draw hari 2...

hampeh la sgt kn, from prog terus jd gro...
nasib bek bukan air RO... LOL

~SYAMELIA~ said...

masuk gak pic dlm penjara 2 ek...

tp sedaynyer... pengarah pun masuk penjara gak.... huk huk huk...

dah la2... muka 'toye' mcm terlebih bawang...
larikkk

fara said...

aiyooo dah kuar! hahahaa.
wah wah.aksi lukisan terbang?
apakah itu ye?
hahahaaha!

aah la. fendy tu boleh ke mengarah?
ade bakat kerrrr??
tak kenal pon sapa die.
yg kwn baik die tu lg xkenal.
yg nama azim Kamil tu..

tp megat MS saya kenal.
die sgt baik.

[r][a][y] eusouff said...

Fendi turut dipenjarakan kerana mengarahkan sebuah filem kontroversi yang melanggar peraturan akta dalaman...hehhehe

fara said...

hahaha!
ade2 je. hahhahaa

[r][a][y] eusouff said...

bayangkan la kalo citer ni keluar betul2....tersentap satu mesia n confirm kena BANNed !!

Dumuro said...

See Please Here