Sunday, March 23, 2008

Sekitar 1st Anniversary Celebration Of DFC

Ada pihak yang mempersoalkan perkara ini. Buat apa organise event DFC tapi Dafi tak datang? Tidakkah ia menipu peminatnya? What's the point join event DFC when Dafi tak dapat datang? Cancel je la!






Despite kata-kata busuk ini, 28 Dafinites turn up dari 30 tempat disediakan for DFC 1st Anniversary Celebration!
Tiada penipuan kerana semua yang hadir telah dimaklumkan yang Dafi tidak dapat menyertai event DFC kali ini kerana Dafi terlibat dengan pengambaran filem di Sarawak.
Ada yang datang dari Johor walaupun mereka sudah sedia maklum yang Dafi tak dapat join.


Ramai yang tak nampak, True Dafinites spirit dah ada dalam diri VIDs [AJK] fan clubnya. The VIDs represents Dafi. VIDs yang rapat dengan Dafi dah tahu macam mana nak melayan Dafinites semasa ketiadaan Dafi. Yang pasti tiada Dafinites yang akan merasa bosan dengan layanan 1st class daripada VID DFC. Dafinites akan nampak kekuatan DFC terletak pada VIDs nya yang sentiasa ceria & happenning bangatt.






Ramai juga muka-muka baru yang datang. All of them enjoyed themselves very much and menyanyi & menari bagai nak rak. Semuanya sporting habis! Program ringkas ini selama 3 jam bermula pada jam 3.30 petang di Ebox Endah Parade, Sri Petaling.


Program dimulakan dengan sesi suai kenal diikuti dengan ucapan Mak Lampu. Pastu Ray menyampaikan beberapa pesanan Dafi utk Dafinites yang datang. Lepas tu, ramai-ramai nyanyi lagu Happy Birthday DFC dengan kek logo DFC yang chuantuekk sekali [thanks VID Fara sponsor kek tu]. Lepas tu makan kek and karoeke session bermula dengan nyanyian pembukaan oleh Amy Dion dengan lagu "Because You Love Me". Ray yg selalu ngelat utk menyanyi pun terpaksa menyanyi lagu "Rindu Bayangan". Setiap sorang yang menyanyi telah dikritik oleh judges merepek ala-ala American Idol [for fun]. Satu komen pun tak boleh pakai. Judges merepek terdiri daripada Azim Jackson, Amy Abdul, Ray Cowell, Lyn Latiff dan Megat Ahmad Daud. Judges jemputan... pengganti dafi ialah calon audition AF6 saringan pertama...Adam Timberlake Garden. Di pertengahan program, kejutan birthday bash DFC kepada Adam, Lyn & Amy. Suasana kemudian bertukar menjadi dance floor joget lambak. Tarian semazau, dangdut, kuda kepang, gelek mak itam ...koreografi semua keluar.





Ray nak ucapkan tahniah kepada organising commitee iaitu Lyn, Megat, Lilo & Azim dibawah pimpinan acting president Madam Syamelia Contessa Siliconne, calon ADUN Shah Lampu...kekekkeke. Dan secara tak langsung kpd VID2 lain. Ray nak bagi beberapa contoh, VID lilo yang membantu mengambil tempahan walaupun tak dapat datang pada masa program. VID2 yang tidak terlibat dengan perancangan tapi membantu melayan Dafinites semasa program dijalankan. They offered help whenever they can mengikut kesesuaian masa diri masing-masing. A true teamwork shown troughout. Bukan VID/AJK pada NAMA sahaja. Dafinites are smart enough to see that for themselves....hehheheh berpolitik la pulak aku ni. Action speaks louder than words.





Sabagai orang yang pernah bekerja dengan mereka ni, I am deeply proud with every single one of them. They thanked me for bringing DFC to where it is today but the truth is none of this would be possible without the hard work of VIDs and undivided support from Dafinites.


Dafi sempat call Ray dan menyatakan rasa terharunya kerana ramai yang datang walaupun ketiadaannya. Beliau mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang hadir.
Dafi bagitau dia balik 25hb ini.





Dengan kepimpinan dan populariti Lady Syamelia Siliconne Contessa or nama kampungnya Mak Lampu akan menerajui DFC ke arah kegemilangan! We need you ! I will give her all my full support and will assist her whenever I can. Dalam post Mak Lampu kat blognya menyatakan yang dia lebih prefer jadi Dafinites biasa tu....x leh pakai la Amy. We work as a team. All of us are behind you 100%.





Lepas program tersebut, Megat...Azim..Fara...Safia...Lyn....Amy lepak together and mengumpat tak henggat pasal issue-issue semasa. We talked about Adam..Adam and Adam. They are planning utk berkelah among VID and ex VID kat Tasik Shah Alam. Ex officio tak jemput ker? Hehehhehe!


One year DFC means, we are celebarting our unity, friendship and love as a family. No one can take that away! and that includes Dafi in it. Segala kelebihan dan kekurangan masing2 diterima seadanya. That is why we are special....and different.

26 mulut cakap2 belakang:

Adam-ArJuna said...

"Lepas program tersebut, Megat...Azim..Fara...Safia...Lyn....Amy lepak together and mengumpat tak henggat pasal issue-issue semasa. We talked about Adam..Adam and Adam."

Apakah diri ku menjadi topik perbualan...tak bley blah..mmg cakap2 blakang sgt kan...

huaaarrrrrghhh...

Farazila said...

wahh...lu r ray, mcm itu lepoter..sunnguh panjan lu punyaa ayat..lu celita manyak teplinci...gua rasa mcm gua ada disana..gua talak menyesal xdpt pegi(ye ker..bertong2 air mataku tadah)..

kek manyak sedap ooo...ayya kamu olang,dgn atuk gua pon mau amek itu gamba ka...haha..manyak pemes ini atuk...

p/s:love u all...muahhh

Linaaa said...

cantiknyaaaa kek!
hmm, ignore what people want to say laa kan.. mulut org, kita x boleh tutup..

TRUE DAFINITES support Dafi.. be it by far or whatsoever. x semestinya Dafi xda kita xnak dtg ke aper kan. if we expect for Dafi's presence, meaning we ONLY support Dafi alone and not DFC. kena laa support both kan.

anyway, happening giler laa this event.. bestnya! masing kena menyanyi and tunjuk bakat terpendam.. hehehe.. best! how i wish i'm there..

RAY nyanyi? alamak, i missed it laa. i thought Ray hanya akan menyanyi kalau Mila ada.. hahaha..

sempat ehh lepak and gossip2.. haha..

lastly, CONGRATULATIONS TO SEMUA YANG MENJAYAKAN EVENT NIE ESPECIALLY THE VIDS. SAYANG YOU ALL. I'M REALLY PROUD TO BE PART OF DFC.

fara said...

"Ada pihak yang mempersoalkan perkara ini. Buat apa organise event DFC tapi Dafi tak datang? Tidakkah ia menipu peminatnya? What's the point join event DFC when Dafi tak dapat datang? Cancel je la!"

heloooo ni yg nak mara jugak nie. hehehe. xpe xpe. taknak mara.
eh xsemestinye if ade event DFC dafi kena ade kn! that doesn't mean dafi takde kitorg xkan have fun.
plus, we did have fun last sat, rite dafinites ? with or without dafi, we are still gonna have fun!

hehe. no problem but but kek tu fara xsponsor sume . ade guna duit DFC jugak =))

oh yea, ray, thankss so much k.
without u, i dnt think so i akn jd VID. seriously. u yg pilih i as VID, to be in diz DFC family. thanks so much. appreciate sgt3!

oh yg last skali tu. sedih2 :(
Yup2 we love each other. kitorg dah mcm family. and no one can take away!NO ONE NO ONE NO ONE ! remember dat!

~SYAMELIA~ said...

mak AnDAM,
kalu ktorg ckp blakang, idok lerr ray reveal dlm blog...
ni namapun 'mengumpat' haruslerrr xleh bgtaw....
hehhehe....

lina rd,
u're only 16 n u can actually think that way...
how matured of u...
yup ray nyanyi...
siap duet lg dgn i taw...
jgn marah...
sokn senang nk duet dgn TUN...
sorry lyn, i over shadow u...
hehehhe

Adam-ArJuna said...

wahhh...mana aci...nak kena tau gak la ni...

musykill...

[r][a][y] eusouff said...

aiyooo adam
nama pun cakap belakang
mana leh bgtau
itulah the price for being femes adam oiii...

lilo....pg konsert af boley larrr
telah ku laporkan pd Dafi atas kecuranganmu itewwww
tunggu lah akibatnya nanti...kekkeke

yerp Lina
akhirnya ray menyanyi jugak
nak tunggu mila ?
mak lampu pun jadi lerrr
Lyn ! Masa mencemburui kita
lagu kita kena cut...kekkeke

fara...sponsor la jugak tu
walaupun separuh
kek separuh masa namanya tu...

By the way...ray x silap pilih VID2 semua...teruskan berkhidmat dgn cemerlang...
u guys tau x....dafi are so thankful for all the support yg VID berikan selama ni...

Tunggu lah album duet ray dengan Amy Gutawa...."Satu dibelah Dua"
takkan kelua dipasaran minggu depan. Nantikan. U wait forever k. kekekke

Lyn Yusoff said...

sesi ckp belakang tuh haruslah disorokkan.. klu tak, tak lah ckp blakang namenyer...

hah.. lilo g konsert af 6 ker?? sungguh curang yer kamu...:(
dafi... tgk lilo nih.. die curengggggg...


mak lampu mmg over shadow i.. konon tak nak nyanyi.. tpi akhirnya.. "mic tu aku (mak lampu) yg punya..."

a'a lah ray.. tak dpt duet ngn ray. lagu kena cut. lagi pun time dah ckup.. xpe2.. nti kt g ronggeng lagi ok..
ray.. ex-officio dijemput ok utk picnic tuh. motiff kata tak jemput.. i siap suh wat something lagi... nak kena katok nih!!

kek separuh masa!.. hehehe...

thx to oll vid.. u oll mmg best. really appreciated.. teruskan perjuangan anda.. thx coz wat supprised besday utk lyn, amy n adam.. thx guyz.. muuaaahhh

Adam-ArJuna said...

Thanks to sumer...

love u guys so much...ermm...len kali kalu nak ckp blakang ajak le skali...

aiyo...tak kira..tak kira nak tau gak...bermotif sgt nih...huhu..

erk..! Amy Gutawa ke...ke Amy Ketawa...mari ketawa dulu...wakakakakak...

Linaaa said...

haha! kak amy, lina x marah laa.. nak marah buat aper.. hahaha.. xda maknanya..

ray, mila xda, mak lampu pon jadi ler eh? hahaha. laa, kak lyn x sempat duet dgn ray ker? tkpa2.. tunggu Lina turun KL okay? ;)

fara said...

masa mencemburui? HAHA
ayat yg sgt bgus! =)

haha. amy gutawa? kak amy ni bnyk sgt nama die.
1- Mak Lampu
2- Madam Syamelia Contessa Siliconne
3- Amy Abdul
and skrg ! Amy GUTAWA :D

LILO PG KONSERT AF6?
Woah SAMPAI HATI. ANNIVERSARY TAK PG.
Curannnng! XP

Farazila said...

Ya Allah....
lilo bukan curang la....
lilo setia pada DAFI seorang...
ulang suara DAFI Seorang je taw...
lilo pegi pon nk buat survey tahap 'DEMAM' AF6 nie ha...
adesss..x panas langsungg...sejuk jer smpi boleh tidor r...
lagipon nk cr gegurl AF6 yg boleh dibuat gosip ngan DAFI nt..ekekke...

soorrry guys...mmg lilo ade submission petang tue..klu x percaya boleh tgk schedule lilo...

ray...lilo nk jumpa dafi..winduuuu r ngan dia....:P

[r][a][y] eusouff said...

akta DFC 6157, lilo pergi konsert af6 tanpa kebenaran bertulis dari mak lampu adalah satu kesalahan serius yang mebawa hukuman diejek, dihina sampai pengsan dan madatori belanja KFC utk menebus kesalahan.
hehehehe

sudahku jangkakan semalam sebelum itu di Pak Li...Cehhhhh!
Potong markah vid of the year utk 2008...kikikikiki


yerp...Dafi pun rindu kat semua tapi bukan lilo sorang k...:P

Lagi satu kecurangan lilo ialah tidak bersama di ABPBH nanti sbb dia dpt tiket VIP....sah2 tidak bersama yang lain...Itu pun nak kena bicara jugak tu....
Jugde Mak Lampu akan sebut tarikh bicara...

Apa kata...lilo pakai tshirt dfc bila duduk kat kerusi VID tu....utk megurangkan hukuman.

adehhhhhh
banyak btul salah laku lilo ni
kekekkekekekkekeke

fara said...

ish ish ish ish lilo.apa dah jd ni lilo? mcm2 kesalahan dah die buat.
yg belanja KFC tu mmg wajib la lilo buat. bgus utk menebus kesalahan =P

apa ni?? hehe. dpt tiket VID?
sungguh curang yeee.

fara said...

eh eh.silap.
*tiket VIP

Farazila said...

wow..wow...
nanti dulu TUN RAY...
akta yang disebut tidak temaktub dalam perlembagaan DFC..akta tu belum lagi dapat hitam putih dari Mak Lampu coz mentol terbakar.

owh dafi rindu semua yea..bukan lilo sorang yer...hahhaha...

la..kan lilo nie AJK New Media DFC, Sah2 la lilo kene buat liputan nanti...that y la lilo dapat tiket VIP..ekekekek..opsss TUN...relek ekh..

TShirt DFC???
bantahan sama sekali...
soklan tidak relevan...
next soklan puhlieeezzz

fara said...

haha ala lilo ni. yela tu AJK new media DFC kene dpt tiket VIP.
megat pon AJK NEW MEDIA tp tak dpt pon tiket VIP. kekeke.

hehe nnt kak amy on9. die approve la akta tu. heeh :D

[r][a][y] eusouff said...

Liputan kena meletup, terperinci dan gambar kena melepasi piawaian DFC sbb tempat duduk VIP nampak pentas dgn lebih jelas. Lagi satu...laporan kena update keesokkan harinya...kalau lewat berita akan basi nanti...kekekke

Mak lampu akan murka kalo liputan ala kadar jerrrrr...

aiyooo akta tu tidak bertulis la...ia adalah akta pakaian dalaman perihal kesetiaan 1980 SMI
[sendrikkk mau ingat]

bulp mak lampu pecah sbb kecurangan telah berlaku kebelakangan ini...sampai terlalu panas dan akhirnya pecah.

Farazila said...

OWH.
FARA..MEGAT KENE FOLLOW LILO SKALI..
COUSE DIA PON ajk new media GAK..HEHHEHE

Mak Lampu dah kekurangan tenaga ...sebab empangan telah pon pecah..akibat banjir yg lebat setelah pertandingan ala2 akademi idol berlansung...

alamak ray...lilo xde kamera lorh..camne la nk amek pic dafi kat pentas nt...huhuhu...

kfc..boleh ajer..tungu lilo dapat tekel pakcik berjangut dulu yer...
okies...

~SYAMELIA~ said...

aiyoo ray....

byknyer comment u...
femes la sgt kn...

tp kn, i was juz wondering...
y are 50% of the comments ada terselit nama ku yg x femes ini??
perlu kerrrr?
n motiff skg ni, seswai kerrr???
x seswai ok...

patutla mentol pecah...
coz byk sgt tersedak n terbatuk2...
ni belum lg masuk part u ngumpat i dkt Dafi taw...

lilo...
jgn nk carik alasan...
camera byk...
akak bersedia meminjam camera akak kepada lilo untuk dipersembahkan dkt vip seat nt...
nk megat? bwk la skali..
dia kn pakej dgn camera..
hikhik...
jgn marah megat...

akak sokong titah tun lilo kena pakai baju dfc...
harus Dafi bangga dgn lilo, yelah, haruslerr lilo menebus kembali kecurengan mu itew...

owh ya...
amik la pakcik kfc 2...
ronald ktorg punyerrr...
sebab ms 2 lilo cureng...
lalalla....

sedap la tajuk lagu baru 2 ray...
1 dibelah 2 sound like so kedekut taw...
nasib baik x belah 18...

Lyn Yusoff said...

ayyooo...
panjangnyer comment.. lilo harus dihukum krn tidak menghadirkan diri.. takde maknanyer nak gosip kan dak2 af6 ngn dafi.. sunguh tidak ku berkenan..harap maklum.. hehehehehe

byknyer akta yg lilo langgar ni.. harus dihukum ni mak lampu.. patik akan pastikan die akan dihukum..

belanja KFC?? bagus tuh.. akak pun dah lama mengidam. tunggu lilo benjer jer..

yelah.. org tu dpt duk kt VIP. kita ni duk tempat biaser jer. camera jgn lupa.. nak bawak megat ker?? bawaklah lilo.. nak culik pn tak per...
hehehehe

Farazila said...

YA AMPUNNNN...
mak dah x larat nk bersore ko nyah...
pening mak tgk lagak sekor2 nie...
besar sgt ke dosa mak ni nyah...
sampai nk kne hukum....
matila mak...xde sape nk bcakup mak...
mak bukan xnk pki baju DFC tu nyah..mlm tu kan tema batik glam...
glam ker baju DFC tue..:P
huhuhuh....
terharu mak..ade org nk sponsor kan mak kamera....harus lah mak berlaku cureeenggg lagi....mesti ade org simpati kat mak kan nyah...
errkkk * terusss pengsan*
hahhahahha....

MyRaLiCiOuS_89 said...

huhu..
besh nyer...
rugi banyak myra xdapat join..

wendu kowang sme..
happening gilerr seyh..
ye laa xda satu pon event dfc yg tak happening..
xda dafi pon xda..
layan juerk.. huhuu..

love u guyz so much

knownasSAFIA said...

yg muzik2 tu bley pg ke ray? ;)

fara said...

ish lilo.smpai hati ckp bju DFC tak glam. terasa tau. hehe =P

takpe la. yg penting lilo blanja KFC kat genting nnt tau. wajib blanja ktorg semua!

[r][a][y] eusouff said...

ya....i nak order snack plate satu and expect lilo to bayar...


hurmmm
perhaps barrel of chicken?
jimat sikit kan lilo
semua bleh makan...

hahhahaha