Thursday, March 13, 2008

Priemier : Mydolla Eydolla 2 : The Ghost Of Mydolla : Part 5 : Rasukan Mak Itam

[Amaran: (18 SXPLCHUANTUEKK) Bloogy Novella ini tidak sesuai utk bacaan dibawah umur 18 tahun. Ada unsur2 seram yang ditahap cipan. Bahasa yang tidak sesuai dan melanggar adab sopan kemelayuan. Grafik yang tahyul dan tiada logika. Penulis & crew tidak boleh dipersalahkan sekiranya anda tersentap membaca. Bill trauma dibawah tanggungan anda sendiri. Harap Maklum]



Selepas kejadian di bilik air, kepala hotak si Eydolla ditahap sewel yang terlampau. Akibat menjerit, terpekik & terlolong tiap-tiap malam, jirannya Britney Spears decided utk berpindah keluar. Al maklum lah ya, Britney ada masalah peribadi sendiri dan bila terdengar pompuan melayu sewel terjerit-jerit next door buat Britney tertekan and would not help Britney at all to overcome her problems. Britney takut berjangkit agaknya. Britney telah berpindah ke DUN Sungai Gebeh.

Selang tiga hari, jerit-jerit Eydolla tak main dahhh. Kali ni dia main ketawa-ketawa. Biasanya pada awalnya ialah tersenyum @ tersengeh sorang diri Kadang2 Eydolla kentut berulang-ulang kali. Dihirupnya bau busuk dan ketawa gembira.

Selepas waxing bulu kaki, routine Eydolla ialah memasang tv...tapi dia tidak menontonnya. Malah bercakap sorang-sorang seolah-olah ada orang lain di depannya menonton. Lepas tu dia akan kentut 4 kali dan gigle ketawa gedik. Dr Ali doktor peribadi beliau, telah mengesahkan yang kepala Eydolla dah masuk angin sebab x tutup ketat. Kalau x dijaga mungkin otaknya akan terus lemau nanti. Kentut dengan kerap ialah tanda otaknya dah nak lemau anytime soon. Tiada rawatan malah ubat boleh mengubati Eydolla.


Sambil bercakap sorang2, satu lembaga melintas ditingkap apartment Eydolla. Lembaga tersebut tersenyum melihat Eydolla yang dah blur dan hampir separuh gila. Pada masa itu, tv sedang menayangkan "Jawa Idol Season 7" dan Myra Underwood tengah perform lagu "When I am Hungry" lagu kegemaran Eydolla.

Sebenarnya ia adalah dvd yang telah direkod oleh Dafoo tiga tahun lepas. Memang lagu tu top 10 kat Malaysia dengan version Melayu "Bila Terasa Lapar". Tapi dinyanyikan version Inggeris oleh Myra Underwood. Penyanyi asal lagu tersebut ialah Lina Sameon, penyanyi kelab Dangdut di Ipoh.


Image Myra Underwood tetiba berubah bentuk. Myra seakan-akan menggelembung macam masuk angin. Seolah-olah macam belon kembang bila ditiup. Makin ditiup makin kembang. Keadaan ini membuatkan Eydolla terperanjat beruk. Ditamparnya pipinya sendiri berulang kali utk menyedarkan dirinya. Tapi ini bukan fantasi...memang tv tersebut telah berubah imagenya.


Tetiba muka Myra Underwood yang telah menggelembung meletup dan image wajahnya di tv hilang. Bunyi suara "Aku akan membalas dendam" berulang kali kendengaran. Eydolla masih terpaku terperanjat di sofa. Belum pernah berlaku seperti ini.


Dengan tiba-tiba kepala hantu busuk [macam ni la muka hantu Mydolla] bertaring dan hijau. Rambut mengerbang dan sangat panjang seolah-olah ditiup angin. Hantu itu ketawa "Hahhahahaha! Pandanglah... Lihatlah....rambutku yang panjang dan gigiku yang jarang...pompuan bodoh aku akan mebalas dendammmmm"


Eydolla kerana terperanjat beruk mak yeh pengsan dan jatuh ke lantai. Hantu Mydolla mengambil kesempatan ini utk masuk ke badan Mydolla dan merasuknya. Eydolla sudah tidak terdaya melawan kuasa hantu itu. Walaupun tangkal lampu picit yang telah diperolehi dari Bomoh Amelia tapi ianya tidak berkesan. Mak Lampu dah makan USD23,000 duit Dafoo kerana upah tangkal tapi that tangkal is no match utk Hantu Mydolla.

Mak Lampu sekarang tengah shopping beli kasut "Linne Choo" kat New York...dan menghabiskan duit upah tersebut.

"Lepaskannnn akuuuu !!! Haram jadah koooo Mydolla...leave me alone....leave me alone....go back back where u belong...go...berambus" jerit Eydolla meronta-ronta minta dilepaskan.

Badan Eydolla telah dirasuk oleh Mydolla completely. Tangkal Mak Lampu? Dimana? Nampak tak bunga ros di baju Eydolla. Tangkal itu tidak dapat menghalang dendam Mydolla.

Bersambung...

Ikuti season finale Mydolla Eydolla 2, minggu hadapan.

9 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

hahahha....
sian dgn eydolla, x abes2 dibayangi ngan hatu mydolla....
huhuhu

~SYAMELIA~ said...

at first, i tot, apala "when i'm hungry" 2... rupanya its the translation of bila terasa lapar... n i like nama myra underwood 2.. memamng kelakar... i ketawa up 2 1 extend i rasa mcm i lak yg jd sewel mcm eydolla...

perlukerr nama i dimasukkan dlm plot cerita ini... n sampai hati u 'memperkotak-katikkan' tahap my professionalism... owh tidakkkkk.... turguris imej i oleh kekuasaan hantu mydolla 2...

but its ok la, yg penting, nasib baik dafoo x mintak refund ok... sebab i dah declare sebelum handover tangkal 2 "goods sold are strictly NOT REFUNDABLE nor EXCHANGEABLE... so, 2 bad la kn...

~SYAMELIA~ said...

1 more thing, bukan ke britney pindah 2 ESTET JIBAM BAHAGIA? yelah, dun 2 kn yg menang bertanding...

lgpun, senang skt dia nk pg menoreh... kalau dia pindah sana, confirm terus jd ketua kampung a.k.a. tok sidang memandangkan britney kan penoreh professional...

MyRaLiCiOuS_89 said...

kekeke..
agaknye cemana laa lagu 'when i am hungry' tuh ek??
heehe...
xsbr nak tggu final episode dia.. huhuhu...

Ali McB said...

xnah2 ali dgr kes otak lemau
memandai la Ray ni :P

Linaaa said...

jiran dia Britney Spears eh?
wah bagus.. hahaha. Dr Ali?
what otak lemau? ada ker gitu?
Lina Sameon? i hope you tak dpt idea name tu from my name..

yeah2, bersambung lagi..
nice one btw. haha! gelak2..

~SYAMELIA~ said...

lina n myra...

confirm seconfirm confirm nya ray dpt nama 'myra underwoods' n 'lina sameon' from u guys punyer nama...

[r][a][y] eusouff said...

amboiii...
kalo korang nak tahu
mak lampu yang gagal jadi DUN
membawa diri ke Langkawi selama seminggu menenangkan fikiran

hehheheheh
kalah pilihanraya....pergi bercuti
banyak duit mak lampu korang ni

perghhhhh

nak mintak derma utk rumah kucing Pak Yatim dari Mak Lampooo

[r][a][y] eusouff said...

Ya Ali
Otak lemau....
penemuan baru dalam dunia perubatan

Lina Sameon korang tak kenal ????
aiyoooooooo

suara sedap oooo

myra,
When I am Hungry tu ciplak nya version Bila Terasa Rindu....