Wednesday, March 19, 2008

The Port Dickson Syndrome - Part 1

Bila sebut nama Port Dickson, terus terlintas issue kualiti air dan kebersihan pantai. "Tak best pergi PD, air dah kotor...pantainya dah kotor" antara kata atau pendapat warga kota bila ditanya tentang PD.

Ahad lepas, Ray buat tinjauan sikit kat Port Dickson dan tengok sendiri. Tempat yang hanya setengah jam dari bandar Seremban. Highway.... cepat sampai. Kosong dan boleh kira kereta yang mengunakan lebuhraya tu.





Lorrr...nape pergi Port Dickson? Takde tempat lain ker? Apa kehlas pergi PD? Chuantuek ke PD tu? eeeee PD? Erghhhhh ! Reaksi sepontan manusia bila sebut nak pergi PD.


Sekotor-kotor PD [org kata] Port Dickson tetap dikunjungi ramai. Penuh pantai dengan manusia. Macam-macam fashion pakaian pantai dan fashion pakaian mandi menutup aurat boleh dilihat. Big black t-shirt dan seluar tights menjadi pilihan utama pengunjung wanita disana. Lelaki juga menutup aurat mereka. Kesopanan & kesusilaan katanya.
Two pieces bikini - Jangan Harap !! x exsist di PD. Not a place to show off your body. Lyn ...simpan je two pieces u tu...kekekke. Seluar hawaii adam pun x kena ngn taste pengunjung PD.




Ray pergi dengan Megat. Mula-mula ajak kawan-kawan tapi pelawaan kami ditolak dengan alasan-alasan yang pelbagai. Megat hantar sms pada dorang dan balasan yang diterima...


"Hurmmm..adam x leh pegi sbb ada hal",
"X boleh la sbb dah banyak kali keluar bulan ni",
"Nak pergi tapi mak lilo ajak keluar tempat lain",
"Besok Fendy kerja la",
"X boleh ...Amy ada hal lain!"
antara alasan yang diberikan.


Ada jugak yang tak balas langsung sms tu....bluekkk

Ray nak pergi jugak sbb dapat one night stay kat sana - I mean reward point from my gold citibank card. So gunakan sebelum expired.




Sampai je, we register kt Coral Paradise and off to Blue Lagoon. Lepak makan tengahari dan tengok wanita pantai dalam keadaan basah kuyup ke toilet !
Don't get me wrong...kita orang x skodeng. Tapi gerai makan tu on the way ke bilik mandi dan persalinan...so mak rendam dan pak rendam ala-ala duyung lalu lintas buat parade and buat fashion show depan kita orang.

Ya...fashion show dan penutup selera. Megat jadi Heidi Klum dok kritik sorang2 yang lalu. As for me...I gelakkan hair-do dorang yang serabai mcm baru lepas gusti dengan badak air.

Lepas makan, buat tour sikit. Sampah memang bersepah-sepah. Blame it on human. Dorang yang kotorkan pantai...
We off to the hotel and lepak jap. I am tired and Megat terus turun swimming kat swimming pool hotel yang besar tu....



bersambung....

1 mulut cakap2 belakang:

Maya Bakers said...

ur part 2 for this entry tak ader ker??? I nk dgr ur experience kt hotel nih coz nk pi hotel nih soon....