Sunday, March 9, 2008

Kejutan

Awal pagi tadi Ray dapat sms from my brother in law. Sms nya berbunyi..."Macamana rasa idup ni negeri opposition?".
Sebagai rakyat Malaysia, Ray mengikuti perkembangan politik di Malaysia. I even stayed up late utk ikuti keputusan pilihanraya. Tak payah la Ray ulas keputusannya kerana semua dah sedia maklum mengenainya. Tanggungjawab telah dijalankan dan keputusan rakyat hendaklah dihormati.


Medium blogging via internet tidak boleh diperlekehkan dan amat relevan sekarang. Orang dah jarang dan kurang dapat info dari tv kerana ada yang berpendapat ianya dikawal oleh pihak tertentu. Oleh sebab itu mereka mencari medium alternatif iaitu internet. Satu saluran yang belum tentu akan kesahihan maklumatnya tapi lebih bebas dan lebih pantas penyebarannya. Maklumat di internet lebih cepat dari media-media utama yang ada sekarang sbb tu banyak surat khabar dah ada portal online sendiri. Majoriti rakyat juga lebih memihak kepada issue yang lebih relevan dengan mereka iaitu issue harga barang, minyak etc. Persoalannya sekarang....adakah janji ini akan ditepati. Kena lah tunggu & lihat.





[Fiksyen]
Kejutan juga berlaku pada kawan-kawan Ray yang bertanding. Hehehehehe.
Yang Bersinar Puan Amy Sinar Bulan yang disebut-sebut menang..kalah teruk di DUN Shah Lampu.....semua calun bebas yang lain gagal. Yang memeranjatkan Yang Bergetah Datuk Azim menang besar di Estet Jibam Bahagia. Orang2 estet memberi sokongan padu keatas kepimpinan beliau. Kesimpulan : Issue kebajikan, getah, harga getah yang lebih relevan dengan penduduk estet membuatkan beliau menang. Kata pemerhati politik tak bertauliah.




Lagi satu kejutan! Sebelum ini ada skandal gambar yang tersebar di blog-blog. Gambar dua calun bertanding kekekeke yang di superimpose utk memburuk-burukan imagenya. Tengok la sendiri gambar diatas. Yang lelaki jadi perempuan dan yang perempuan jadi lelaki. Apa-apa pun, sangatlah obvious gambar ni palsu kan? Tapi kadang-kadang mentaliti manusia ni cepat percaya jugak dengan apa yang mereka lihat. Benda-benda yang bukan-bukan banyak kat internet dan jangan la cepat percaya.

Kalau korang pandai tekalah sape? Yang gambar sebelah kanan mesti korang tau kan? Hehehhe. Iras-iras Ning pun ada Ray tengok. Gambar sebelah kiri tu...susah sikit. Teka ya...tengok korang betul ke x.

13 mulut cakap2 belakang:

[r][a][y] eusouff said...

Heheheh
teka la gambar sape

~SYAMELIA~ said...

camne lak YB dato' azim leh menang?? confirm politik sg.wang...

kemenangan bererti beliau harus melaksanakan menifesto yang telah dijanjikan yakni tiket2 ke ABPBH bagi kroni2 yang sewaktu dengan nya.

kalu x, confirm 1 penggal je.. n haruslerr kene penggal dgn penduduk estet jibam bahagia yang akan memenggal menggunakan pisau toreh yang telah diberikan secara subsidi masa zaman nak pancing undi hari 2...

[r][a][y] eusouff said...

korang x perasan ker yang gambar imposed sebelah kiri tu ialah gambar Lyn !!!

[r][a][y] eusouff said...

aiyooo
azim rajin turun menoreh tiap2 minggu ooo
mana x menang....

walaupun berstatus datuk
tiap malam Jumaat pasti turun padang...

kekekekke

Linaaa said...

ya allah..
yeah dah agak,, yg kiri gambar kak lyn.. yang pinky2 tu gambar megat.. hehehe..

Anonymous said...

PakLah sangka panas hingga ke petang,
Rupanya hujan ditengahari,
PakLah sangka Kelantan dapat dijulang,
Rupanya hilang 5 negeri.

Anonymous said...

sukar nk percaya apa yg terjadi..
tp bila kita x bersatu...
inilah terjadi...
tiada kepercayaan dan rase dikhianati buat sesuatu pegangan yg selama ini kukuh, goyah dlm sekelip mata...

fara said...

ray! btul ke kak lyn! ish cm xcaya je!?

JoJosho said...

See Here or Here

Lyn Yusoff said...

haruslah azim memang.. sbb ramai sgt yg menyokong die. slalu sgt YB ni turun padang. mane tak nyer ramai sokongan... hehee

rayyyyyyyyyyyy...
biar betul pic i.. tak mcm i pun.. tak baik nyer... huhuhuhu...
yg sorang tu mmg megat ler.. yg kata mcm i tuh.. cam tak jer..
ape2 pun u saje yg tau.. ehehehee

KC said...

huhu
YB azim menang kan..

harus la lepas ni aku minta sponser je kt dier..

getah mahal dow skrg... jumaat mlm sabtu mmg YB turun padang pegi lawat kawasan d kawasan Jalan P.Ramlee..

ngeh3x...

[r][a][y] eusouff said...

anonymous reader...
yerp betul
setuju sangat
biarlah jadi pengajaran and
wake up call

Farah...
ya itu lah lyn kalau jadi tomboy
kekekkekeke

Lyn...
terima la hakikatnya kekekke

KC...
memang azim rajin turun jalan P.Ramlee tapi estet apa kat jalan P> Ramlee tu
disko banyak la
hehehhehe

aZiM said...

juz wanna say thanx to all my voters yang telah memberikan kemenangan ini.....

kak amy...tlg sket yerk...saya x main politik2 wang ni tau...ni atas dasar kepercayaan yer...wahhh....

Insyallah saya akan memastikan semua perjanjian dalam manifesto akan dilaksanakan....

thanx utk org2 estet...hidup estet!!!...

tak lama lagi estet di jalam P. Ramlee itu akan di renovate menjadi lebih besar supaya lebih ramai penoreh2 dapat dtg menoreh di sana.....

so saper2 nk jmpe saya boleh la dtg estet tu setiap jumaat malam sbb ada sesi pemimpin turun padang jmpe rakyat....

thanx gak kat SURUHAN JAYA PILIHAN RAY (SPR) coz conduct this election...

lastly. thanx to all....luv u...

disediakan oleh setiausaha akbar YB Datuk Azim.