Monday, March 31, 2008

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2007

Rombongan kami bertolak 1 petang.

Rombongan apa?

Rombongan DafiFC ke Genting Highlands. Untuk menyokong Dafi. Sampai agak lewat, rush sangat and check in hotel...terus berkejar naik cable car pulak. Hari hujan lebatnya amat. basah kuyup bila check in.

Trip in diatur oleh Mak lampu @ Syamelia Contessa. Rush bukannya apa, sebab kena beratur untuk mendapat tempat. Sementara yang lain...Adam Ramli, Syamelia Daniella, Lyn Fauzana, Farah Nawi, Fendi Nawawi, Syapiq Lukman & Azim Ajmain...beratur Ray, Lilo & Megat ada misi nak menemuramah Dafi. Memang dah tugas AJK New Media utk buat laporan.



Kami yang nak jumpa Dafi ni terpaksa gak tunggu lama sebab Dafi nak kena make up etc. Dapat jumpa sekitar 7.15malam. Kena la interview cepat sebab Dafi dah nak rush ke red carpet.

Live telecast started sharaped at 9pm. I'm sure semua tengok. A bit lambat pergerakkan persembahan. Bukti ? Mak Lampu menguap 99 kali. Ada ups and downsnya. Tak yah ler Ray komen pasal flownya kerana semua dah tau kan?



Bila Dafi diumumkan sebagai pemenang all dafinites bangun dan menjerit. Selepas 30 saat bila Dafi dah ada diatas pentas....satu mulut palat bersuara. Tak payah ler Ray sebut apa tapi budak busuk ini mengejek kami dan menuduh kami kaki bodek kerana menyokong Dafi kerana bapanya seorang menteri !

Nina Sabrina [kakak Dafi] yg join sekali dengan Dafinites pun terdengar ejekan budak busuk tu. Hampehhh! Tapi kami buat tak tau dan anggap si busuk tu tak wujud....Menahan geram..terlepas gak perkataan dari mulut Ray ini..."Dengkiii & busuk hati" Ada gak lontaran suara dari LYN First.

Puasssss hati ni...hehehhe



Lepas habis...bertebaran anak-anak menyerang floor utama utk melihat Dafi dengan lebih dekat....Bukan Dafi jerr...semua artis dorang nampak dorang jerittt...hehhehe.

Lama jugak menunggu yang lain dalam hunt mereka bergambar bersama Dafi. Bukan amik gambar dgn artis jerr tapi sesama sendiri. Tak berenti2. Ada la dalam 45 minit sebelum semua berkumpul semula. Kami tak makan malam dan tak sempat so masing2 kebulur. So lepas tu kami serang Mc Donald...[pembetulan - Burger King]



Sementara nak tunggu pukul 2am shuttle ke hotel, kami buat sesi pengambaran keletihan. Gambar diatas is my favourite. Aksi liar ala-ala rimau. Masing2 dah ting tong semua dan dah naik sewel. Lyn dah berangin, Amy dah menguap harimau kumbang, Farah pulak kena buli...lilo senyap jerrr...pastu kejap2 tersengeh2.



Ini pulak gambar ngn budak kecik Farah yang tahu penat langsung. Hyper sangat! Al maklum esok x sekolah kan??? huhuhuhu. Gambar ni gambar yang Fara paling suka antara gambar kami berdua yang lain....



Ermm Dafi...Nape tu? Baik2 Dafi kang tangggal kang....

Tahniah Dafi sebab memang ABPBH! You deserved it....regardless apa org kata...I will support you....Kalau la si pengutuk tu dapat mengenali siapa Dafi sebenarnya....mereka akan mengubah fikiran mereka kerana Dafi sangat la baik punyaaaa!

Sila baca blog friends yang lain tentang benda yang sama (yang dah update blog)
Adam Aman Ramlie
Megat Ahmad Daud
Lyn Yusof Buih

9 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

hola ray....
cpt update blog...
cmner metim tergempar td...
hehehhehe...

ray kita buka makan kat MAC D la..kita mkn kat burger king okie...

tahniah dafi..u deserve it...

~SYAMELIA~ said...

yelah lilo... bru nk ckp, bkn mcd la... it was burger king la...
skg ni, sapa yg mengantuk tahap harimau kumbang??

had so much fun in genting la...

[r][a][y] eusouff said...

sah ray ting tong skrg
huhuhuh

dahla tadi pagi tido 2 jam
n pastu meeting tergempar pulak tadi

hehehhe

akan dibetulkan

thanks nek lilo

[r][a][y] eusouff said...

yo yo la
den tukar ni ha

mak lampu terbebel tahap rimau sarkis

fara said...

so tu ke gmba dafi ngn korg???
haha P & C sgt kn.

anyway it was fun. sgt2 best.
takleh lupakan la.
ahaha. kitorg semua tak cukup tdo kn?
haha tdo skejap je.
pg tu smbung smbang balik..
hehe :)

anyway ray! aaaaah! u letak gmba kite tu! i lyke i lyke! =))
hehe! cntik sgt kn? haha.

gmba ala ala rimau ni pon cntek sgt.

anyway thanks for evything :)

Lyn Yusoff said...

motiffff menyebut perkataan 'angin' lagi.. letih lah time tuh.. hanya Allah yg tau..

mmg best sgt ari tuh. rasenyer tak nak balik... had so much fun.
thx guyz.....

Linaaa said...

Dafi on that night handsome sgt!
i was smiling all the way laa.. even before Dafi menang..
and my sis ckp "Lina suka laa tu"
haha. of course laa suka..

wahh bestnya you all enjoy kat Genting! hehe..

anyway, mulut org yang berkata tu memang busuk.. jealous sebenarnya.. kalau Lina kat sana, diorg memang dah kena dah.. ishh..

myralicious89 said...

siyesly besttt
tp pe nak wat kan..
anak ibu ni kne dok uma..
esk tu final exam...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cedeyh2...
xpe2 nnt nak gak jmp dapi.. huhuhu..

[r][a][y] eusouff said...

yerp...best
tak cukup utk diluahkan dengan kata2