Friday, February 8, 2008

Rakaman Aksi Murai [Part 1]

Ray berkesempatan join team DFC untuk sesi rakaman "Aksi Murai" final. I rushed all the way from Putrajaya and before that pegi renew car insurance and pegi post office to renew road tax yang tamat tempohnya pada 10hb Feb. Memandangkan keesokan harinya adalah cuti Tahun Baru Cina, semuanya mesti ray settlekan. Manage to sampai on time tapi tak sempat nak balik rumah dan bawak baju merah..huhuhu.

Sampai jer terus disambut oleh Adam. Dafi dah sampai lebih awal sbb ada sesi briefing sebelum rakaman. Lepas tu nampak kelibat mak lampu [Amy Contessa Siliconnie]. Tanpa segan silu mak lampu menegur Tun. "Tun...are you colour blind?" [sebab TUN datang x berbaju merah]
Sedapnya mulut berkata-kata. Al maklum acting president...hahhaha.

Dafi masa tu tengah lepak depan pintu. Dafi menyambut delegasi DFC dengan senyuman. Terkejut pun ya sebab tidak diberitahu tentang kehadiran kita orang.

[sila lihat gambar diatas]
Since ray tak nak spoilt mood korang, ray akan terangkan suam-suam kuku je. Apakah kaitan Dafi dengan lukisan tersebut? Kenapa tengok semacam je Dafi oiiii? Sejak bila minat lukisan? Pandai ke melukis? Semua akan terjawab bila korang tonton aksi Murai di Astro Ria 18hb February nanti.


Myra De La Renta : "Oh Megat...terasa berat kepalaku ini" "tumpang parking jap"

Megat De Alburgue : "Seminit 5 hengget"

Mak Lampu : "Lihat lah rambut ku ...lurusss...guna jari pun bolehhh" "Sikat-sikat I tak main!!" [kempunan telur tembakul for lunch sbb tetiba jerk bersuara]

Terlupa nak cakap. Megat pun tidak berbaju merah. Tapi tak pulak kena perli dengan mak lampu. Mungkin takut Megat mogok kut. Megat ni kepenatan so, cara tak langsung muka masam sikit. Tidak terlebih ceria seperti biasa. Megat ikut Ray to our friends house in Putrajaya...so sama la ceritanya dan alasan kenapa kami tidak berbaju merah.


Sebab menang "Dafinites Of The Year" atau mungkin Myra xder baju merah lain..Myra pakai tshirt DFC. TShirt lama versi ke 2. Saje nak tunjuk dia senior. Nad lengkap semua merah. dari kasut sampai la ke tudung...merah.....!!

Merah sangat la Mak Ngah !! Ratu matahari mendung di ufuk timur.

[Lihat gambar diatas]

Myra : "Uik megat sedap jerk ko letak dagu ko dibahuku"

Megat : "Errr...selesa la Myra"


Ini Fara Diba. Adek paling bongsu. Nasib baik sekolah dia cuti awal. Kalau tak dah ditinggalkan. Jarang Ray bergambar berdua dengan Fara ni. So, Ray masukkan lar gambar ni. Semakin chuanthuek ray tengok adik ray yang sorang ni.

Kami bergambar bagai nak rak sementara menunggu sesi rakaman bermula. tak boleh duduk diam. Ada jer nak pot pet...

Di akhir rakaman, busy body tengok Dafi menjawab pertanyaan wartawan. Yang lain sibuk kejar artis lain nak bergambar. Paling aktif...Mak Lampu...dengan semua artis dia amik gambar. Tengok la nanti kat blog dia...mesti duk tayang semua gambar dia dan artis lain...hehehhe.

Sebab semua dah sibuk kejar artis lain bergambar, idak ler Ray menyibuk sama. Ray nak tunggu Dafi habis dengan wartawan so that we can take group pics for the FC. Tapi, tak semudah yang disangka...Dafi ditarik kesana sini. Ray dah jadik macam mak kucing ilang anak.


Ok..gambar ni special sikit sebab ada AC [tengah]. Sepanjang ray kenal AC ni, dia x suka bergambar. Tah apa mood dia petang tu...tetiba ok jer. Gambar asal sebenarnya Dafi xde. Tapi sepantas kilat Dafi meluru nak join sama. Ya...bukan senang nak dapat peluang untuk Dafi meluru ke arah kita bila kita bergambar. Biasanya dia dikejar untuk bergambar. Mungkin sebab jeles sebab kita orang bergambar dengan managernya. Hahahhaa!


Gambar ni special sikit sebab ada Wawa. [paling kanan]. Wawa ni..webmaster SyawalFC. Ray dah kenal lama dah. Memang best kepala Hotak Wawa ni. Sporting abis. Kelakar pun ya. First time Ray jumpa Wawa ni, masa Gempak Selebriti ASTRO di Seremban. Walaupun berlainan FC tapi Wawa tetap join us.


Ini Ajeep. Pengacara Aksi Murai. Beliau banyak membantu Dafi & DFC. Pas masuk pun hasil pertolongan Ajeep ni yang bermurah hati menjemput kami. Uik! Adam nih..suka interframe la...! hikhikhik

Terima kasih Ajeep! Jangan lupa ajak DFC lagi kalau ada sesi rakaman.

Nanti ray akan letak lagi gambar2 lain semasa rakaman ni...kalau masa mengizinkan.

5 mulut cakap2 belakang:

Linaaa said...

rayyyyyyy...
kesiannya kena tegur colour blind.. padahal, ray rushing ke sana, ke mari and tak sempat tukar baju.. hahaha.. but serious, kesian seh.. taktau citer then sedap mulut ckp gitu.. boleh tahan sarcastic eh mak lampu tu.. :p

ray eusouff said...

Amelia Contessa Siliconne @ Mak Lampu memang seorang yang kejam...hahhahaha

kuku besi
kekekke

~SYAMELIA~ said...

hehehe.... i mmg kejam pun... tp kejam ala2 manja gitew... lallala....

Linaaa said...

kejam??
ada laa sikit2.. hahahaha..
ray lagi kejam.. :p

ray eusouff said...

statement x syang mulut betul
hahhahahaha