Wednesday, February 20, 2008

Perkara Yang Tak Patut Kita Buat In Public- Part 2



Ini lah muka saya kalau bersongkok. Nak memperkenalkan diri tuan punya @ penulis blog ini. Che che che! Jangan la hendaknya ada yang tersinggung ya. Hehhehehw





Sungguh manis kawan-kawan Ray ni. Gambar ini adalah perkara yang patut kita buat. Kalau bergambar bila berbaju kurung...gaya kenalah sopan macam dorang ni...

Yang tak patut kita buat ... [seperti berikut]





Keenam : Jangan ambil gambar sendiri. Jangan berebut-rebut. Nak amik gambar kena beratur ya. Susun diri elok2. [macam gambar kumpulan nasyid di atas]

Ray : "Nak bergambar jugak!! erghhh" [sambil menolak yang lain] akhirnya separuh je muka kelua

Dafi: "Erghhhhh...."

Megat : "Yey...gambar aku masukkkk!!!"


Ketujuh : kan ray dah cakap !!!! Berapa kali nak tegur ni....???? ish!!!
Jangan ambil gambar lompat2 kat public !!!! Burukkkkk





Lilo : "Alaaaaa...baru lepas makan !!! Angin la...rasa nak buang jerrr" prettttt

Mak lampu : "bluekkkkkkk"


Kelapan : Jangan panjat keretapi yang sedang berjalan.





Lilo : "Aiyoooooooo...kalau kena lenyek...leper la aku ni ...Pinggangku akan ramping kannn"

Adam : " Tungggggggguuuuu!!!"

Azim : "Agak-agak korang sampai x bangkok dalam masa sejam??"



Kesembilan: Jangan parking ditempat yang tidak sepatutnya walaupun ada kecemasan nature call.




Adam : " Ishhhhhhh ...lamanya si azim ni memerut...beranak kerrr???"

Tukang amik gambar : "A'ah beranak kembar kut?"



Kesepuluh : Jangan makan dengan kedua-dua belah tangan di khalayak ramai. Makan dengan tangan kanan sahaja sebab tangan kiri utk cebokkkk




Megat : "MMMMMM...nyum nyum ! Harus aku jolok anak tekak dan muntahkan balik apa yang aku makan ni" [pengidap penyakit anaroxia]

Dafi :
"Hampehhh nya Megat...makan sorang...xpe xpe! Nak merajuk nihhh"


Kesebelas : Jangan buat meeting ditengah-tengah karnival. Lebih2 lagi tengah panas.




Ray : "Adam....pembahagian tugas hendaklah diberi sama rata!"

Adam : " Hurmmm"

Bash : [dalam hati] Yo yo o je Ray ni

Megat : [dalam hati] eeee kamera...strike a pose

Lyn : "Aiyoooo hensemnya mamat botak belakang kedai tepung tu"



Keduabelas : Jangan tido semasa ceramah agama







Mak Lampu : " ZZZZZZ " [berdengkur]

Afreeda : [dalam hati] nak report kat Ustaz ke x ni...xpe la kut...sian mak lampu...penat tutup lampu semalam kut.

13 mulut cakap2 belakang:

Jon said...

See here

~SYAMELIA~ said...

hampehhh u ray!!!

kuar jugak gambar bomoh i tu yea... perlu ker? u memang taw... awas! ada lori ada bas...

i bukan tido ok... i tgh menghafal mentera... kalu x caya, u beli lah stock lilin byk2... sebab 14 hari 14 malam rumah u akan gelap... termasuk keta u skali...

"esbestos de petronas"

ray eusouff said...

Permohonan Maaf secara Terbuka

Amy aka Mak lampu

Ray mintakkkk mahap la banyak2
Ini atas permintaan ramai lol

tapi paham je la...takde fakta yang betul dalam gambar ni...rekaan ilusi penulis semata-mata.

Amy x tido sebenarnya..sbb flash matanya tertutup dan takde ustaz pun dan bukan masa ceramah pun tapi masa taklimat perjumpaan di Rumah Anak yatim Darul Takwa.

Talimat oleh Lebai Manah aka Azim..hehehhe

ps: Nak check dah bayar bill lum takut sumpahan mak lampu menjadi

fara said...

ahaha mana gmba bomoh yang lg satu?
HAHA :P

best2 . motif kuar kn gmba kite pakai tudung mcm kumpulan nasyid ?
hahahhahaa. ade2 je ray nih!

good good.

Megat Eusofe said...

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


rayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
nie aper nihhhhh ???

apo nie mak lampu
jangannnnnnnnnnn mak lampu
jangaaaaaaaaaaaaaa
megat minta ampooooooooooooooooo

ray yg berdosa couse langgar penjanjian seton nie
kenapa lak umah n keter yg kene ???
me sebagai megat si lampu meja
yg bervolt rendah
x-mampu nak keluarkan cahaya yg cukup utk menerangi umah n kete sekali gus

maafkan kami mak lampu
mak lampu maafkan kami la

aiyooo mak lampu unggu cam lampu disko
pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:P

sumpah ray jerk la
jangan libatkan megat skali

Adam-ArJuna said...

megat...!! ko wat blog dalam blog ray pulak ke ni...panjang bebenor komen nyer tuh..

Linaaa said...

ray! hahahaha.
kekek sehhhhhh.
can't stop laughing ah..
anyway, somethings that you post, ada jgak teladannya..

contoh Kesepuluh : Jangan makan dengan kedua-dua belah tangan di khalayak ramai. Makan dengan tangan kanan sahaja sebab tangan kiri utk cebokkkk.

aiyohh.

i had fun. (:

~SYAMELIA~ said...

motiff wat warna purple? 'menoreh' sgt taw....

megat, gambar kesepuluh 2 mcm familiar la... sapa ek yg mengambilnya? hehheh... btw, cuba teka megat tgh mkn apa? macam burger tp bukan burger...

hehhe... nama pun package, kalau ray kena sumpah, haruslerr megat pun kena sekali.... hikhikhik... xpe, kuasa lampu meja megat cukup terang untk megat wat painting...

ray, tnb baru bagi notice, dia kata u byk bill tertunggak... lallala...

Megat Eusofe said...

ahahahahah
no la mr adam
me tgh mohon keampunan
huhuuhuhhuuh
tu yg kene bodek n drama sket
huhuuhuhuhuhuhuu
takottt woooo if mak lampu dah curse , harus 7 keturunan x-habes


huik misz lina
megat guna my both hand couse
tangan ialah tangan
cuma keutamaan ialah di tangan kanan
but jangan lupa . megat kidal
so secara spontan mmg megat x-sedar akan guna kedua2 belah tangan
huuhuhuhuhuhuhuu


huik , mak lampu
cukup ??? iyalah cukup nak buat painting jerk
nak tgk tv x-cukup la
af nak start nie
huuhuuhuhuhuuhuuuuu

Lyn Yusoff said...

ray.. motiff kelurkan pic we oll pakai tudung.. ada gaya ustazah tak.?? hehehe. very the perempuan melayu terakhir.. hehehehe..

abis lah megat n ray kena sumpah ngn mak lampu. korang ni tak ingat ke mase kita belajar ilmu lampu-lampuan dulu.. tak boleh menderhaka kpd mak lampu.. harus kena sumpah.. hehehehe..

ray.. i bkn tngok mamat botak tu lah.. i tgh khusyuk dgr taklimat u.. sambil2 tu tgk mamat astro tuh.. hensem ok..

ps: loly ingat lagi tak kt mamat astro tuh.. motifff.. hehehehe..

Farazila said...

hahha..
harus igt kak linny...
xleh lpe care dia tgk akk...
nt kita kena yg lain plak k...

kak amy...opis baru lilo kekurangan cahaya...
tolong terangi boleh x?
one more thing...kat sini xde coverage maxis....
ray tolong cr coverage maxis k....

~SYAMELIA~ said...

megat,
mana lg penting? painting ke af?
haruslerr painting kn?
nama pun megat the painter...
kalau megat af mcm pelik laks...

lolly,
ilmu kelampuan akak belum boleh menembusi pasaran gomen lagi...
tp xpe gak, akak leh try alihkan cahaya lampu bukit subang ke ofis lilo...
coz kawasan tersebut masih berada dalam era sumpahan...

-harharhar
---> gelak jahat yang chumell

Linaaa said...

hahaha. MEGAT KIDAL.
memang lina lupa yang megat kidal.
anyway megat, kita ada persamaan tau! which is KIDAL. DAFI also kan.