Friday, February 22, 2008

Aksi Kucing : Kalau Kucing Boleh Bercakap

Apa yang perlu anda ketahui kisah kucing dibawah ini berlaku pada masa yang sama dan sekitar tempat yang sama. Sebab tu latar belakang semua warna apam ijo [hijau].

"Huik...jangan kacau megat tengah dating nih !!" Sape la agaknya date megat ni ek...Megat kucing kuning tu dan yg hitam tu date megat. Sorry muka x nampak.
"Hai kawan2...Saf dah mandi dah ni? Bersih kan?". Safia Satin baru balik dari Spa Q kat Wisma Chuantuek. Sempat buat manicure. Lepas ni terus ke One Utama shopping pulak.
"Ala sape curik seluar adam ni!! Malu la...!" Adam menutup aurat setelah seluarnya dicuri oleh kucing jaat. Adam dikatakan telah lari berbogel sampai rumah dia kat Shah Alam.
Uik ! Mak Lampu ni..pantang dengar ceramah tido jerr . Semalam sambil menyudu sup pun tehangguk-hangguk menahan ngantuk.
Fendy & Azim : "Tulun..camner nak turun ni?" Kucing dua ekor ni katanya nak pegi menoreh tapi tak balik2 sebab tersangkut diatas pokok....[salah pokok utk menoreh]
" Alamak ! Lyn terasa macam nak buang angin pulak!". Lyn tak dapat menahan angin dan terlupa bawak minyak angin. lepaskan je la Lyn...xderk org nampak pun...huhuhuhu
"Bila lah lilo nak dapat boypren nih..hikhikhik"...Lilo mengenang nasib dan merenung jauh tentang masa depannya dalam pencarian mencari boypren sejati...
"Huwahhhhh...nape Nad rasa mengantuk sangat nih?" lama beno nad tunggu bash sampai mengantuk gilerrr. Dah la nak balik Putrajaya jap lagi...hampeh betul
"ekekekekkeke...eekkekekke..kelakar la cite mak lampu ni" gelak Joey. Joey mengertawakan mak Lampu sampai terbaring & berguling hindustan.
Farah & Afreeda tgh piknik "laparnya..bila nak makan?' Uik topi sape nihhhh? Mak lampu punya kerr atau adam punya?
"Mana la dafi ni...lama beno myra tunggu nih!!" myra tgh tunggu Dafi. Masalahnya Dafi tau kerrr Myra tunggu...Aiyooo Myra tunggu sampai Krismas dafi xkan datang punyerr...
"larikkkkkkkk...!!" ray melarikan diri dikejar kucing2 lain sebab buat lawak kat blognya
"Pssstttt...eh korang nampak Myra x? Dafi nak larik dari myra nih" Dafi menyorok dari Myra. Myra dah menunggu dekat enam jam kat luar tue. Selepas menjenguk "Laaaaa ada lagi myra kat situ...bila dier nak balik...x reti nak balik ker?"



Moral dari sketsa ini ialah : Ray peminat kucing. Harap Maklum.

9 mulut cakap2 belakang:

Fox said...
This comment has been removed by a blog administrator.
~SYAMELIA~ said...

ray... u ni kan... ada2 je idea of merepekness... kucing pun boleh jadi modal taw...

sungguh mentertawakan saya...
kelakar ok... nama semua org ada...
yg xbley blah is nama dafi pun ada gak...

seswai sgt kucing2 tu dgn caption dia... pandai u carik kucing...
mana u dpt? paws ker? hikhik

owh... mentang2la iklan cornetto berbackroundkan apam ijo, semua kucing berkonsepkan ijo...

btw, is there by any chance, kucing2 tersebut berada pada masa dan tempat yg sama masa dafi buat shooting advertisement cornetto 2?

Linaaa said...

hahahahahahahahaha.
i can't stop laughing seh.
i never had enough of laughing.
thanks eh ray for making me laugh out loud.

oh peminat kucing? i tak minat ah eventho kucing is cute. actually i'm scared of cats. :p

ada2 ajer idea ray nie eh.. hahaha..

.::IamZulaikha::. said...

haahahahahhaaha
abg ray.. I luv itt..!!! klaka glee..!!
hahahahhaha..
abg ray minat kucing ehh??
eca pon akceli.. tp xsgtt..

Lyn Yusoff said...

ray ni.. mcm2 tau.. mmg merepekness.. tak tahan i menahan gelak.. sakit pewut ok..
sungguh mentertawakan saya..

lyn ingat name lyn takde.. rupa2nya ada gak.. motiff name ku sinonim ngn angin.. hampeh tul..

fara said...

hahaha lawak2, ade je idea si ray nih ;p
HAHA. yg peliknye semua nama ade.
haha.
and and fara ske last skali.
kesian myraa dafi lari dri die ;P

MyRaLiCiOuS_89 said...

sampai ati dafi~~~ :(
huhuhu... sedeyh niyhhhhhh

Farazila said...

:)
ooo..ni ker citer kucen..
sungguh ketinggalan saya...
semua kucen kiut2 belaka...
geram lilo taw..
erk ray peminat kucen yer..
welcome to da club...

AliMcB said...

Kiut ssgt kucheng2 ituuuuuuuu :D
Makin menjadi2 skill menggoreng kerepek merepek Ray yee