Tuesday, February 5, 2008

The Diva Wears Mandagie

Before Ray start tulis blog, nak credited gambar-gambar yang Ray ambil dari blog famous ni. Sensasi Selebriti.

Pandangan Ray ni bukan pandangan dari seorang yang arif sangat tentang fashion. Pandangan dari orang biasa sama ada sedap atau tidak sedap mata memandang. The very basics criteria on how you look on rekaan baju meletup pereka-pereka fashion. kena ata tak kena..padan ker atau x padan.

Tidak menghadiri majlis perkahwinan tersebut sebab tak dijemput pun. Hanya melihat melalui gambar-gambar dan dari apa yang orang cakap. Pastu serbu blog ajami utk tengok youTube dimana dia sempat rakaman.

Cakap berkenaan pandangan orang luar ni, lepas jer majlis persandingan Ning Baizura kecoh pasal hal-hal perbandingan siapa designer [antara 3 orang] yang paling outstanding dan terhebat sekali.

Tiga pereka terfemes tersebut ialah Jovian Mandagie, Rizman Ruzaini dan Micheal Ong.
Dalam industri sape x kenal mereka bertiga ni.



My vote goes to rekaan baju oleh Jovian Mandagie. Classic, very detail, nice kaler dan kena dengan warna pelamin. Ning nampak cantik sangat dengan pakaian Jovian ni. kena dengan seorang artis yang digelar DIVA. Dari cakap2 orang pulak takde sorang pun kata yang baju itu tidak chuantuek.



Rekaan Rizman...bagi Ray biasa jer. Paling turn off is the colour. Ray tunjuk la gambar baju rekaan Rizman ni pada lima orang dan empat dari mereka akan menyentuh issue warna. Antara yang hadir ke majlis tersebut kata...secara live it looks good but dalam gambar tah macam mana nampak biasa jer. Topok warna silver kat bahu Omar tu (sorry ray tak tahu nak panggil apa benda tu) nampak pelik dalam gambar. Secara live idak la Ray tahu nampak pelik ke tak.


Sape x kenal Micheal Ong. Beliau selalu dikaitkan dengan penyanyi Dato' Siti Nurhaliza. Depan cantikk sangat. Pilihan colour ok...sesuaiii tapi ada toncet sikit kat punggung Ning yang nampak pelik sikit. Ray nak tunjuk gambar tu sebab ada Ray jumpa kat satu blog tu tapi bila Ray nak amik je...gambar tu dah takde...hehehe. Bukan tak cantik tapi pelik sikit...mungkin bila tengok live ok kut tapi bila ditanya pandangan tetamu yang hadir they seems to agree on that.

Keseluruhannya, ketiga-tiga rekaan ok tapi kalau ada pertandingan Jovian definately. Beliau berjaya membuat Ning nampak seperti DIVA.

Majlis dapat good review kerana kelainan dan kemeriahannya. Tahniah kepada mereka yang terlibat!!

1 mulut cakap2 belakang:

JM said...

hey, thanks for your comment! really appreciate that!

cheers!
Jovian Mandagie