Friday, January 18, 2008

Faizal Tahir...Why Are You Crying ?

Baru-baru ni terpapar kisah penyanyi finalist One In The Million, Faizal Tahir yang dihentam teruk. Berita penuh [ Murai. Com ]


Beliau dihentam teruk kerana telah beraksi sambil membuka baju hingga menampakkan keseluruhan tubuh badannya dengan tanda huruf S berwarna merah di badannya. Malah dia telah membuka sama tali pinggangnya yang turut memiliki buckle bertanda huruf S. Perlakuan ini disaksikan ketika Konsert Sambutan Ulang Tahun 8TV di Central Park Avenue, One Utama pada 13 Januari lalu.

Dalam sidang media baru-baru ini, Faizal Tahir telah pun memohon maaf secare terbuka. Dia juga menyatakan rasa kesal atas tindakannya itu. He cried....Why are you crying Faizal Tahir? He cried maybe sebab dia rasa kesal dan terasa tamparan hentaman pihak-pihak tertentu. Di Malaysia ni, kalau ada benda yang kita buat orang x suka ..teruk kita dihentam. Jangan main-main2.

Bagi ray nya personal view la kan...so what ? apa yang Faizal Tahir lakukan itu sebetulnya not a big deal for me. I have no problem with that. Maybe I am alone in this. Kalau ray ler yang tengok, xlah sampai Ray nak hentam "big time" apa yang dia buat or nak jadikan issue. That's is me la kan. Not a big deal for me.. tak bermakna ray menidakkan pendapat majoriti. Faham kenapa mereka berfikiran begitu. Dah faham sangat! Bukak baju...it's a no no. Especially not a celebrity like him.


Ramai yang berpendapat tindakan itu kurang sopan, menjolok mata, liar, macam dibawah pengaruh dadah or alkohol dan macam-macam lagi [Faizal menafikan dia dibawah pengaruh dadh atau alkohol]. Tak sesuai bagi seorang yang pernah menyertai kumpulan nasyid. Itu pandangan majoriti so terpaksa la terima kan?? So, it's good for Faizal to apologise because if he don't...memang lagi teruk dia akan kena. Knowing people, dorang akan menyerang x sudah-sudah.

Minta maaf sudah...dihukum pun sudah [Faizal juga dikehendaki untuk terbabit di dalam semua kerja-kerja amal selama 6 bulan. Ini termasuklah mengadakan lawatan di rumah-rumah kebajikan seperti anak yatim dan orang tua-tua. Macam yang kita lihat di dalam program Bersamamu]
....so adakah perkara ini akan dibangkitkan semula? Kalau dibangkitkan lagi jugak memang la nak tabur pasir kat periuk nasi dia.

Apa lagi yang kita nak? Apa lagi?

Gambar : Murai.Com.My

PS : Ray nak buat concert pastu bukak baju then nampak huruf D kat pewutt ray ni. Nak tengok apa reaksi kawan-kawan...hahhaha [confirm kena kutuk la aku ni]

4 mulut cakap2 belakang:

yaty said...

ray...
u nk wat concert??
ble??
cpt2..
nk beli tiket nie..
wakakaka...
:p

.::IamZulaikha::. said...

xsia-sia nk tubuhkan RFC.. tgk.. belom masuk AF da mula nk buat concert.. ngeee~! xsbr nie.. hhahaha..

ray eusouff said...

Yo la tu...hahhaha
konsert la sangat
konsert nasyid
lepas nasyid

airina! said...

ina dpt belt faizal!! huhu.. sgt la baru.. dier baru bukak.. sediyh douh bagi pihak faizal.. :c