Monday, January 14, 2008

Premiere: Mydolla Eyedolla 2 : The Ghost Of Mydolla : Episode 1 : Rasukan Mydolla

[Feature Presentation] [Mydolla Eydolla 2 : The ghost of Mydolla] [Episode 1-Rasukan Mydolla]


[Amaran: (18 SXPLCHUANTUEKK) Bloogy Novella ini tidak sesuai utk bacaan dibawah umur 18 tahun. Ada unsur2 seram yang ditahap cipan. Bahasa yang tidak sesuai dan melanggar adab sopan kemelayuan. Grafik yang tahyul dan tiada logika. Penulis & crew tidak boleh dipersalahkan sekiranya anda tersentap membaca. Bill trauma dibawah tanggungan anda sendiri. Harap Maklum]

14 Disember 2007, 12.07am
New York




Eydolla tengah tidur dengan nyenyak di biliknya. Bilik di sebuah apartment yang dibeli oleh aruah moyangnya yang telah berimigrasi ke kota New York beratus tahun dahulu. Keadaan Mydolla yang sakit gila sudah beransur pulih. Boleh tahan la skrg ni sbb dia dah tak mencenderakan or bunuh sesiapa kebelakangan ini. Mengikut pakar mental Dr Alexander Graham Bell, Eydolla ada split personality. Dia di luar sedar dan kalau ikut undang-undang USA, dia tak boleh dihukum.



Esok malam, dah 1 tahun Mydolla mati dibunuh dan sepanjang masa itulah menjadi igauan ngeri buat Eydolla setiap malam. Eydolla bermimpi yang Mydolla datang untuk membalas dendam. Tapi itu hanya mimpi.

Tapi malam ini agak berbeza. Berbeza dengan mimpi-mimpinya sebelum ini.
Di luar hujan lebat. Guruh petir berdentum. Anjing menyalak x henti2. Bunyi air hujan lebat yang tidak henti-henti sejak empat jam yang lalu. Wajah apartment itu agak suram dan ada bau yang sikit busuk. Bau ketiak Eydolla. Sebab dah seratus hari tak mandi sebab sakit gila. Bau ketiak tu dah merebak satu rumah. Biliknya bersepah dan lama tidak dikemas.



Malam itu, sedang Eydolla tidur dengan nyenyak, telefon biliknya mula berdering. Jarang telefon dia berbunyi sbb xde sape yang ingin nak kol orang gils kan? Eydolla terjaga. Suara seorang lelaki. Agak kasar dan garau.




"Erghhh sape si gila yang telepon aku malam2 ni" keluh si Eydolla. AAik sedap jer si Eydolla panggil orang gila yang dia tu gila dia x tahu. Eydolla memang bingai. Sebab bingai la Eydolla naik pangkat ke sewel pastu gila.





" Hello! Eydo here" Eydolla mengangkat fon dalam keadaan separuh sedar.

" Eydolla Bitch...I know what you did last summer with Donna Summer"




Sebab baru bangun tido and tengah mengong...Eydolla bangun dari katil dan terus menjawab

" huh....Donna Summer ? Chuantuekkk ke Donna Summer tuuu" " Gila ya kol orang malam2""X henggat ke orang nak tido kerr membuta kerr..nak semayang ke?"

" Eydolla Bitch !" di balas dengan nada suara yang lebih keras.

" Akan ku hantar ko ke neraka " tiba-tiba suara kasar itu bertukar menjadi suara perempuan dan diikuti dengan ketawa mengilai-ngilai.

"hihihihihihihihihihihihihi...ko akan mati....mati...mati...matiii !!!" "Matikkkkkkkkkkkk" "Aku nak ko matikkkkkkkkkkkkkkkk matikkkkkkkkk matikkkkk!!!" suara di telefon itu menjerit.



Tanpa disedari, kepala Mydolla keluar dari cermin dan terus bergerak ke arah Eydolla dari belakang. Dengan bunyi cakaran yang sangat kuat....bau yang sangat busuk...bau air liur basi

"Halooo ...anybody home?" "Yuhuuuuuuu....Pandanglah.... Lihatlah.....!!!! " suara Mydolla yang agak lembut sayup kedengaran.



Eydolla menoleh dan terus menjerit. Kepala Mydolla terus terbang menghala ke muka Eydolla yang ala-ala terperanjat manja. Oh My god !

"Tidakkkkk!!! Ko sudah mati...mati....mati.....aku yang bunuh ko! " jerit Eydolla yang mempunyai suara yang agak serak2 ala-ala Ella.



"Kau x akan ku lepaskan !!!" 'Bila roti dan kaya bersatu...ko akan jadi orang gajiku!!"
"Pulangkan...pulangkan tok laki kuuuuuu!!! "
jeritan hantu berkepala Mydolla.

"Nok...ko x mampu nak bayar aku utk jadi orang gaji ok" "by the way kaya-kaya...roti-roti x main...I main peanut butter and jelly jerr" Eydolla menyampuk.



Kepala Mydolla terus terbang ke arah muka Eydolla. Eydolla terjerit-jerit macam org kena rogol. "See! Kepala ko x leh terbang mcm ni!! " "Kepala aku boleh" "ahahhahahahah" jerit Mydolla puas.

"Cubalah terbangkan kepala ko tu...hahhaha" "Ko x boleh! Ko x boleh!" huhuhuhuhuhu

Tetiba Mydolla menangis. Dia sedar, kepala terbang bukan satu daya tarikan untuk memikat lelaki....dia cuba menghiburkan hatinya. Konon-kononnya terbangkan kepala itu kool.

Banyak dia punya kool. Kepala Hotak dier!! [eh penulis lak emosi...maaf..maaf]





Bila kepala semakin dekat, Eydolla terdiam dan terpaku. Di hatinya terpaksa mengakui yang Mydolla adalah hantu yang sangat chuantueekk. Kulitnya bersih. Tak sia-sia beli SKII. [ SKII sadly tidak menaja drama ini] Padehal Eydolla hanya memakai "fair & lovely".



Mata bertentang mata. "Kau pembunuh !! Kau pembunuh" "Walaupun aku mati, Dafoo tetap milikku" "Hidup ko xkan aman dan sejahtera" "Aku akan malukan kau dan keluarga kau"

Dengan rasa takut sempat jugak Eydolla membalas " As hantu kan Mydolla... flawless kulit ko nokk!!"

"Aku hantu la bodoh...memang la flawless bukan kena cuci muka hari-hari pun nokk" jawab hantu iteww.





Kerana terperanjat tahap cipan, Eydolla pengsan. Rambutnya bertukar menjadi hitam. Perlahan-lahan rupanya berubah menjadi muka Mydolla. Macam kena sawan hyppo. [skrip asal sawan babi tonyok tapi kena potong dengan lembaga penapisan] Rambut hantu Mydolla tumbuh dipenjuru katilnya. [Idak la penulis tau kenapa rambut iteww tumbuh di situ]






Bilik menjadi gelap. Diikuti dengan lampu berkelip-kelip. [lampu kelip-kelip ditaja oleh Ali- house of lighting UK] Rambut Hitam kini bergerak perlahan-lahan menutup muka Eydolla. "Ohh flawless ya ko kata?" "Aku dah jadi hantu...muka flawless tiada gunanya !!"

"Tolong...Tolong! lepaskan aku...aku tak gila...aku x gila...aku chuantuekkk...aku chuantuekk...hahhahahah" balas Eydolla menahan sakit gilanya.



Eydolla jatuh pengsan. [Cadar ditaja oleh Mark Twain & Spencer] Kedengaran bunyi kunci macam ada orang masuk. Siapa yang masuk? Apa yang terjadi berikutnya? Nantikan episod akan datang 1 February 2008.

Bersambung..............

Klik kat SINI untuk mengenali tenaga produksi Mydolla Eydolla2: The ghost of Mydolla.

20 mulut cakap2 belakang:

knownasSAFIA said...

mmg klakar k. esp part 1 bilik bau busuk coz eydolla tak mandi 100days hahhaha

~SYAMELIA~ said...

aiyoo... mmg kelakar tahap cipan... i had 2 take an interval baca jap coz i can't refrain myself from laughing...

but u r so mean.. ada ke nxt 1 february? telenovela pun paling lama kena tgu 1 minggu je taw...

ni confirm bloggy novella low budget... s in, xde budget pun.. coz semua sponsored by 'fara debab production... hikhikhik...

Adam Arjuna said...

hurmmm...

macam ku kenal je ayat² yg toh puan datin seri syamelia ni kasi..

macam ayat aku jerk....ekekek...

~SYAMELIA~ said...

bukan macam ayat adam... mmg ayat adam pun... hehhehhe...

dah la toh puan.. datin seri... 'hajjah' xnak mention ker? huhuhu

Anonymous said...

ya Allah.. kelakar siot...
sakit perut menahan gelak..hahahaha...

btw.. lamanyer nak tunggu 1st feb.. cant wait beb... seius beb.. kelakar tahap cipan.. tak tau sambungan die camner... hahahahhaa

ray eusouff said...

aiyooo
sape tuh..

bagus la...kalau suka
sambungan ada 2-3 episod lagi...

episod 2...ada flashback, adegan di hospital...

episod 3
adegan sampuk

episod 4
penamat kpd cerita mydolla eyedolla

Korang drop komen banyak2 sbb ini menetukan rating...keh keh keh
comment takde maknanya
xde la telnovela di masa akan datang.

~SYAMELIA~ said...

sapakah gerangan anonymous itew?

ntah2 'hantu berkepala mydolla' kot? hikhikhik.... aiyoo... ada brani ka?

omg! sampai hantu mydolla pun dah pandai bg comment... ni bukan menentukan rating lagi...

"ini bukan cobaan...
ini betul-betul..."

Lyn Yusoff said...

sorry ray...

Lyn ler.. lupa plak nak tulis name..
mmg kelakar bro...
hehehehehe

ray eusouff said...

lorrr
taukey bunga tulip rupanya
ber "beb" ngn den ni ha
huhuhuhu

yooooolahhhhh

Lyn Yusoff said...

taukey bunga tulip lah kak amy.. bkn jelmaan mydolla ok..ni tulip malam ler... heheheheh

soundtrack sungguh menyeramkan saya... alamak!!!.. dah lah gue tdo sorang2.... huhuhuhuh

~SYAMELIA~ said...

kak lyn... mmg la tulip u menjelma waktu malam.. tp u kene ingat yg kepala mydolla pun menjelma waktu mlm gak...

sedangkan dari kota damansara, kepala mydolla boleh 'melayang' pg new york yg jauh gils 2... ini kan pulak setakat sg. kandis...

ps: kepala mydolla bukanlah tergolong dgn org2 yg tersesat jalan masa nk pg funtion mesra aidilfitri 2.. dia dah wat 'site visit'...

ray eusouff said...

Aiyoo....
tulip malam VS Mak lampu

Lyn Yusoff said...

Aiyoo... kak amy tak perlulah nak menakutkan saya... surah yaasin ade disebelah ku ini..

tau lah adik mu ini tdo sorang2... kang i bgtau org yg kt UK tu kang... hehehehehe..

motiff sebut sg kandis...hampeh sgt... seram ok...

ray.. bkn mak lampu ler.. mak lampir.... nasib baik bkn Mak Lampin... hahahahahah

LiLo said...

HUHUHU...
EEEEE...
TAKUTNYEEEE....
HAHHAHA...
HAMPEH..SUNGGUH TIDAK MENAKUTKAN SAYA LORH...
SBB MYDOLLA CANTEKKK...

Linaaa said...

nampak macam best jerrr..
tapi belum abes baca laa..
nanti ada masa, baca kasi abes okay..
aper2 pon, skali pandang jer, memang klakar.. i scan jer,, tak payah baca dah boleh tau.. great story.. (=

.::IamZulaikha::. said...

omg!!!!! perutku da nk pecah baca!! lucunyeee.. hahahhahahhaha.. but part kepala mydolla kuar dr cermin tuh eca da mula seram.. hehehe.. takot sgtt.. ngee~ but eca baca smpai abis gak.. lucu gile!!!!! xsbr nk bce episode yg lain.. omg! I really love this bloggie novella!!!!

pengkritik tetap AF6 said...

memang sah2 ray buat bloogy novella ni utk korang. Kalo korang x suka harus la kena kejo ngn penyapu! heheeh

Linaaa said...

okay,, i dah baca..
tapi tak seram pon.. hehehe..
it's veryyy funnyyyyyyyyyyy..
hahahahaha! can i laugh more? :p

can't wait for the next episode..

ray eusouff said...

Ray yang buat skrip tak pulak gelak...gila2...senyum2 manja jer

kecuali part


Tetiba Mydolla menangis. Dia sedar, kepala terbang bukan satu daya tarikan untuk memikat lelaki....dia cuba menghiburkan hatinya. Konon-kononnya terbangkan kepala itu kool.

Banyak dia punya kool. Kepala Hotak dier!! [eh penulis lak emosi...maaf..maaf]


masa ray tulis skrip atas ni je, ray gelak sorang2...sampai my sis menjeling tengok.

Saf paling suka part ketiak tu ya? Eydolla ni model dari Paris memang biasa tak cukur bulu ketiak...x caya tanya adam arjuna? hahahha

Ali McB said...

Ishhhh sekali kubaca, kuheran sebentar: sejak bile aku jadi penaja lampu kelip-kelip bloggy novella Uncle Ray nih???