Sunday, January 27, 2008

Premiere : Mydolla Eydolla 2 : The Ghost Of Mydolla : Episode 3 : Kenangan Terindah

Episod yang lalu

[Feature Presentation] [Mydolla Eydolla 2 : The ghost of Mydolla] [Episode 2-Kenangan Terindah]

1999 - Kensington Park, London

Gambar telah dipudarkan warnanya utk menunjukkan ianya satu adegan flashback. Harap maklum.

Flash back japppp...Lapan tahun lepas...di London. Dorang masih belajar kat U masa tu. Mydolla & Eydolla memang rapat macam belangkas [but bukan Lesbo ok]. Dimana ada Mydolla ...di situ ada Eydolla. They are best of friends.


Dafoo lelaki hawt yang menjadi digilai ramai wanita. Wajah pan asia nya membuatkan dia diminati oleh minah saleh dan juga wanita asia. Mak Dafoo memang minah saleh asal dari London. Dafoo ni... Playboy besar. Suka show off ketul-ketul kat badan. Al-maklum time summer so lelaki macho biasanya shirtless je kemana-mana tayang body. Kereta spok nya baru je papa Dafoo beli sempena hadiah hari jadinya. Dimasa lapang, Dafoo pegi gym..kentalkan badan. Dan di masa x-lapang lak , nie lah dia buat .. melaram keliling kota london..tayang body , tayang gigi..Ohhhh mmg gaya n rupanya buat orang toleh kepala 45 kali .

The girls lak as usual lepak-lepak kat taman, having tea...chat, ngumpat and gossips. Sambil tu menunjuk2 beg yg baru beli . Tu la kerja diorang hari if ada masa terluang. Control Cantek la sangat kan. Ikut records , diorang pernah melepak n melepek sampai 23 hari 26 malam x-henti 2 mengumpat2 n bergossip.Sampaikan Pasangan nie pernah di lantik utk jadi jurucakap restoran segera MACDONALD DUCK yg di buka 24 jam.Kene la sangat2 kan.Mereka juga pernah jadi cover gulzzz utk iklan BETERI NENEKGIZER [kuasa bateri tanpa henti la katanya !!!] . Even nampak cam buang masa tapi income still masuk okieszzz .. Harus jadi tauladan gak diorang nie..

"Mydolla...kalau I kaya lah kan....I nak buat rumah diatas bukitttt" kata Eydolla.


"Atas bukitt la bagus Eydolla...banyak hangin...mcm kat Cameron highlands..u pun kan banyak angin...selalu kentut...sekurang-kurangnya angin bukit tu mampu memusnahkan bau x menyenangkan tu" balas Mydolla.

"Wah..wah Mydo...u ni kan memang pandaii bergurau...I kentut paling busuk pun bau gucci ok...Eh ! I curious ni...u kan ..kalau u nak berlaki ...lelaki mcm mana u suka ya?" tanya Eydolla.


"I suka lelaki mcm Dafoo tu la Mydo" "Dafoo budak yg sama kelas ngn kita tu" "He 's Hawttt" "kalau i dapat dia akan akan kurung dia dalam bilik dan kunci bilik tu I telan ok" balas Eydo dengan cepat.


Mydo membalas "Laaa..u ni kan...orang yang I suka ...u suka jugak! Mencikkk" I kan kalau Dafoo I punya, I peluk dia x lepas ok.... If dia nak pergi mana2 i antar kan .. if dia nak balik pun i jemput..x-mau sapa2 dekat or rapat , sapa berani i kerat 14 !!!


"Adoiii ... kerat 14 ??? jual kati berapa agaknya yerk . I nak beli bahagian peha ok??? " [jawab Eydo sambil buat muka bimbo babun]


"Ehhh ,, kelakar la u nie..i buat lawak pun u ambik serius ..ehhh kelakar lahh..hahahaha .. kelakar lalalalallalalalala ... if join raja lawak sure menang even x-pergi test interview pun." ajuk Mydolla

Tiba-tiba .."TARAAAAAAAAAAA !!! "


panjang umo si dafoo, tgh berborak psal dia terus muncul.


"Hello bublessss" [nama panggilan Dafoo pada Mydolla & Eydolla ni]


"Hey girls...which one of you wana to take a ride with me?" Dafoo mengajak - ajak ayam [sambil tersenyum gatai tapi tuhan saja yg tahu betapa ajakan dia tu mmg x-ihklas pun , tapi sapa2 yg garik tu mmg la nak ikut jerk]

Penulis pernah ajak-ajak lembu tapi mak lampu yang datang.


Apa lagi pantang diajak...terus Mydolla & Eydolla ni bersaingan bekejar le ke arah kereta Dafoo.


Baiklah puan2 dan tuan2 ...bermula dengan pantas dari track 2 ialah Eydolla yg mewakili PBB,Errrr..bukan Persatuan Bangsa-bangsa bersatu tapi PERSATUAN BODY BERGETAH.

Telah mendahui larian meninggalkan Mydolla yg mewakili KFC , ermmm bukan Kentucky Fried Chicken ..tapi KELAB FONFUAN CHUANTHUEKK .. [ulasan penulis]

Apa yang korang x tau ialah Eydolla ialah juara lari berpagar (berhalangan). Kalau part lari dan merempuh halangan dia memang terer habis. Mmg dia juara melompat pagar asrama masa zaman2 sekolah dulu. Sampai Dafoo pun tergezut tgk Eydolla yg melompat king kong [ye la sekali lompat sama jauh dengan selangkah kaki encik king kong] . Terhenti jantung Dafoo 3 minit masa tgk Eydolla melompat , dah tu kain terselak sampai atas lutut...tapi dunt worry , couse Eydolla alwayz pakai cawat besi keluli tahan panas , x-pakai kunci pun..tapi pakai password utk access!


"Weeeeeeeeee.....aiyakkk ....Adoiiiiiiii , sakit nya kaki ku terpelecok kerna ilang imbangan " - kata Mydolla sambil nak jatuh tergolek .


"Yipppieeee.....Adoiiiiiii , sakitnya otot pinggang ku couse dah lama x-buat stunt macam nie" - rungut Eydolla sambil terawang2 lagi kat langit.



BEDEBAK GEBUK KEBEBEB CAPOPANG .... bunyi kepala mydolla terhentak di tepi kete dafoo yg biru kalernya dan berset kulit arnab set tempat duduknya . Tahun lepas pakai sofa kulit binatang yang x di sahkan halal oleh JAKIM.


"ADEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !!! ATIT ..ATIT ...!!!!" Mydolla menjerit horny . Kinky la rasanya ... " Sakit nya...tapi sedap la plak ..."


Eydolla masih terapung-apung di awang-awangan sambil menunjuk2 kasut jimmy choo nya..

"Pandang lah Lihatttt lah...kasut Jimmy Choooo kuuuuuu ini"

Dafoo - " Dah la tu eydolla cepat la mendarat..dah 3 minit melompat but still kat situ lagikkk , ko hengat nie filem matrix ???? "


"Dafoo... tungguuuuuuuuuuuuuu !!!" Jerit Mydolla. sambil mengejar kete dafoo macam orang kempunan telur ikan tembakul . " Dafoooooooooooooo....." jerit mydolla dengan picth sore yg tinggi lagi.....


"Err....Eydolla , kete i kan ader seat belakang , apa kata i kasi mydolla duduk kat belakang?? Dafoo mencadangkan.


" Dafoo , i yg dapat seat depan nie..lagipun I yg menang pertandingan musical chair nie ..then last nite i baru tgk citer JANGAN PANDANG BELAKANG..TAPI PANDANG KIRI N KANAN SEBELUM MELINTAS ...i takoooooot , x-biasa ader makhluk2 lain duduk kat belakang i la dafo...seremmmmmm la , see meremeng bulu kaki i nie naik ... biarlah dia naik bus rapid london , now dengan hanya 2 pound dah boleh guna 2 hour's" bebel Eydolla.

Dafoo x sampai hati lalu mengundurkan keretanya. Masa berundur tu, Mydo tgh berlari laju ke arahnya. Kasihan...seribu kali kasihan...nama pun malang x-der berbau inikan lagi bau kentut Mydolla , takdir telah tertulis ...maka seperti yg telah disengajakan dan dirancang dengan teliti , maka setelah 23 kali meeting kat A&W .....keputusannya , Mydolla telah ...................................................




"Brekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk Dafooooooooooooooooooooo brekkkkkkkkkkkkkkkkkk !!" - jerit eydolla dengan lontaran suara yang berangan kuatnya.


"Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sakitnya kaki ku nie terpeleot di bawak tayar kerete mu dafooooo , harus la masuk berita BBC malam nie" merepek mydolla yg dah pun ada duduk baring bawah kete dafooo


" Mydolla , asal u kejar kete nie ??? u nie dah kerja ngan police traffic ker ???? nak kejar2 kete orang ???? jerit Eydolla pada Mydolla yang telah teruk kena gelek.


"Dafoo...asal la korang nie gelek aku yg chuanthuek nie , sakittttt tau x ???? aduhhhhh pedihnya sampai ke hati..kene gelek stemroll pun x-sakit cam nie tau...!!!!" Mydolla menjerit marah sambil menahan kesakitan.

" Mydolla , u sabar k ... rileks , u nak i call ambulans ker ???? " Eydolla bertanya dengan kesopanan dan kesusilaan.


Mydolla dengan pantas mejawab "X-sakit pun , sedap jerk ..... huhuhuhuhuhuuh , lagi mau tanya ..mana dafooooo , mana dafoooooo ...i ada benda nak ckp ngan dia mydolla .. cepattttt eydolla , i nak ckp ngan dafooooo !!! "


"Errr..dafoo dah pengsan la mydolla, dia over tergezuttttt , tahu laeven dia tu nampak gagah cam badang tapi hati small heart skit macam mak dayang istana .errrr , u nak ckp apa mydolla ???"



"Sabar mydolla , sabar.....tahan skettttttttttt jerk lagi. Jangan pergi dulu. Jangan mati lagi ..i x-sempat nak pinjam baju dolce gabana u yg kaler hijo cendol tu..please la mydolla jangan mati duluuuuuuuuuuuuu...if u mati , x-der la orang nak angkat beg2 shopping i lagi ..."


"Uhukkkk..uhukkkkkkkkkkkk....eydolla , i just nak ckp....erkkkkkkkkkkk..erkkkkkkkk aduh" [ dengus mydolla menahan sakit couse dia dah ader 4 kaki now couse kaki kanan dia dah patah 3 bahagian]


"Cakap apa mydolla ???? apa wasiat u ??? i akan cuba penuhi hasrat terakhir u ituuuuuu !! " tegas Eydolla


" I JUST NAK CKP ..... MASA I JATUH TADI MY HANDBAG JATUH KAT SEAT BELAKANG KETE DAFOO ..THATS WHY I KEJAR KORANG .........." kata mydolla sebelum tingtong pengsan .

Bersambung....

Episod kali ini: Kerana kesibukan, penulis asal [Ray] hanya sempat meyiapkan sebahagian daripada Bloggy Novella ini. Kerana nak kejar dateline...Ianya kemudiannya disambung oleh Megat.

Akan Datang : Babak di hospital Siti Aminah London...hospital Islam.

15 mulut cakap2 belakang:

Linaaa said...

it's very funny okay.. hahaha..
anddd [sampai 23 hari 26 malam](mana lagi 3 hari tu? hahaha..

ray eusouff said...

megat punya kerja la tu...hahhahaha

.::IamZulaikha::. / Nur Zulaikha Zaki said...

omg... it's soo funny.. part ending tu laa.. hahahahaha.. hmm.. xsbr nk tunggu the next epie.. hehe..

~SYAMELIA~ said...

hamboi hamboi... bila masa lak u ajak-ajak lembu... motiff sgt kn... ajak-ajak kucing adela...

phrase yg 'maka setelah 23 kali meeting kat A&W' macam something la... mcm been there done that rasanya... hehehehe....

Ali McB said...

Kensington Park?
MacDonald Duck??
Nenekgizer???
Bimbo Babun?????
I like! Ray ko mmg genius :-D
can't wait for the next episode

ray eusouff said...

genius ek?
mcm perli je ni..
ko balik malaysia siap ko...

sepanduk nenekgizer aku tayang kat airport :P

ray eusouff said...

wahai mak lampu...
kat london and new york dan kawasan2 yang sewaktu dengannya...lembu adalah haiwan yang sangat pemalu...
Dr Ali Mc B mengesahkannya.

jangan tak tau...

ha sekarang sudah tauuuu...! hahhaha

Lyn Yusoff said...

tersangat lucu...hahahahahah
cant wait the next episode..

Megat Eusofe said...

huik
megat yg write down skrip for this episode
why ray dapat kredit ???

nie yg nak mogok nie
anugerah oscar tahun nie x-mau dtg la

BOIKOT !!!!!

Linaaa said...

bila plak ray yang dapat nama..
kan samer2 dpt name.. erkk.

ray eusouff said...

Hahahaha...
of course la director dapat nama....hahaha
lumrah la tuuu...

hik hik hik

hehehe Megat
bloggy novella ni nominated oscar ke? ray x hantar pencalonan pun...kkekekek
ray hantar Mumbai Filem Festival jerk...sbb cite dia kan ala2 Hindustan ...

weeeeeee!
(sambil berguling atas lantai)

Megat Eusofe said...

sudehhhhhhhhhhhhh...
Filmfare award tu utk citer hindustan n tamil nadhu jerk
citer medolla-dolla nie , jangankan kan babak menari kat kuil..babak golek2 ats gunung pun x-der...
...

x-kira, megat selaku penulis skrip yg gila kuasa nak attention gak...

hahahahahaaa
baru tulis skrip dah gila
nie kalo arah filem nie mau muka sendiri jadi poster nie

hauahaiuauiaiaiaiaiaaa

myra said...

kekekek... lawak laaa..
bestt..
bagus ar ray n megat (harus letak nama megat nnt dia majuk..)
xsbr nak tggu next episod...

p/: da bp keretapi da myra tggl.. arini br nak bc cite ni. huhuhu

ray eusouff said...

aiyooo
cuba myra baca blog tu betul2
dah ada nama megat dari awal lagi

tah kenapa kuat sentap lak megat ni hahahhaha

lalallala

sweetie020888 said...

hey there...happen to just come ere...n WOW!
i must say...excellent job dude...!
=)