Saturday, January 19, 2008

Premiere : Mydolla Eydolla 2 : The Ghost Of Mydolla : Episode 2 : Air Mata Mydolla

Episod kali terkeluar awal kerana tak cukup bulan dan terpaksa diterbitkan atas nasihat doktor pakar.

Episod yang lalu

[Feature Presentation] [Mydolla Eydolla 2 : The ghost of Mydolla] [Episode 2-Air Mata Mydolla]

Director of Photography & Special Effects : Megat Garcia Bernal

14 Disember 2007
New York
3.07 am

Kedengaran bunyi kunci seperti seseorang ingin masuk ke apartment Eydolla. Susuk tubuh seorang pria terhebat [Wah suka la korang]

Inilah rupanya Dafoo yang jadi rebutan. Suami kepada kedua-dua wanita garik ni. Amacam hensem tak? Siap berkilat lagi giginya sebab terlalu hensem. Dafoo memang particular pasal penjagaan diri. Trim bulu ketiak seminggu sekali, bulu hidung memang akan dicabut bila terkeluar, cuci muka twice a day.


"Eydo darling....are you ok?" "It looks like you are having a bad dream" kata Dafoo [wah mentang2 duk new york skipping london lak si dafoo nieh]


Dengan keadaan separuh sedar Eydolla menjawab "Dafoo...I missed you...how could leave me alone like this! I can't sleep...I can't eat....I am in a messed without you baby"


"Pleaseeeee don't you ever leave me alone again!!" Eydolla menambah dengan nada manja.


"Hush baby...you know that I have to work hard" " Audition for American Idol is comming up...I must practise!" balas Dafoo


"Ala baby...uhuk uhuk uhuk...kenapa x masuk AF je syang....""Kan ada audition jugak?""You sayang kat I ke tak?" Eydolla memang carik excuse nak balik Malaysia sebab tu la dia beriya-iya nak suruh Dafoo masuk AF6.


"Sayang sangat lar kat you ni...jom cium molot" Dafoo menggatal[sorry penulis over react]


Yang Dafoo x tahu, hantu Mydolla dah ada didalam badan Eydolla. Bila mendengar lafaz sayang diberikan kepada Eydolla...hantu Mydolla naik hantu....


Secara tiba-tiba rambut Eydolla tegak macam terkena elektrik statik. "Huh! sayang katanya..ada apa dengan sayang itewww" "Kau penipu !!! anak jit aprit!!!" jerit Eydolla.


"No la sayang...I anak Jit Murad la" balas Dafoo. Dafoo terasa pelik kerana tiba-tiba Eydolla berperangai pelik lalu bangun dengan serta merta.


"Hahhahahhahahaha" "Hahhahahhaha" Eydolla ketawa macam orang gila. "Kau penipu Daf !! "


Dafoo terkejut sebab hanya Mydolla saje yang memanggilnya dengan nama itu. "Errrr Mydolla is that you! You dah mati kan? Apasal u ada kat New York ni? your family buried you in Ampang rite? How did you get here?" "what's your flight no?""Kenapa tak sms I?" " Kan I boleh jemput you kat newark airport"


Memang Dafoo ni bimbo sikit. Sort of dumb blonde versi lelaki.


"I naik flight MH 788 petang semalam...travel first class gitewww....I kenyit mata..staff MAS tu terus upgrade I la Daff " balas Mydolla [dalam badan Eydolla]


"Ahhhhhhhh! Bukan you yang bayar! " " I benci uuuuuuu! Mencikkkk mencikkkk mencikkkkkk...bluwekkkkkk...I jeles k u dapat naik 1st class...I naik air asia jerr...tambang murah RM99.90 jer"


[Memang la bimbo kedua-duanya sekali]


Badan Eydolla telah dirasuk sepenunhya oleh Mydolla. Tanpa was-was, Mydolla terus menyerang Dafoo. Dikangkangnya lalu disepit kepala Dafoo. Tak sia-sia Mydolla minum kacip fatimah. Kacipannya sungguh kuat sekali. Mydolla mencapai pisau dan terus memegang pisau itu dengan gengaman yang sangat erat.
Mata Eydolla yang disampuk hantu Mydolla, bertukar menjadi merah. Hilai ketawanya bertukar menjadi suara mak nyah yang baru balik berniaga cendol. Pisau dihala ke tengkuk Dafoo.

"huhuhuhuhu...Sampai hati kau...mempermainkan cinta suciku" Tetiba....Mydolla menangis kesdihan!

"Daff yang kucing taik [suka la mak lampu kalau dengar psal taik kucing ni]...kenapa? Kenapa? Haaaaaa Kenapa??? why? kenapa kau sanggup lakukan ini! Aku hanya mencintai kau sorang Daf...tiada yang lain!!!" tangis Mydolla sayu.



"Aku tak sanggup menahan pedihnya" "Memaksa ku terkaku duka" "Sampai hati kau mempermainkan cinta suci ku" "Kau guris hati ku... Lalu kau cuba membalutnya" "Tp telah ku tahu akan maksudmu hanya untuk melukakan semula" " Sebagaimana yg pernah kau lakukan" "Ku hanya satu di antara kumpulan kupu2 hiasan dinding mu"

Alamak tetiba je Mydolla bermadah lirik lagu Zaitun Sameon seolah-olah, kak eton pulak yang yang merasuk Eydolla tu....


Mydolla yang terlalu sedih menitiskan air matanya. Air mata darahnya. Menitik ke muka Dafoo. Mengigil tangannya dan teragak-agak sama ada hendak membunuh Dafoo kerana melukakan hatinya atau sebaliknya.



Muka Dafoo dah cembeng. Takut pun ya..sedih pun ya.
"Mydo...pls don't kill me" " I do love you" "I ingatkan u dah mati" "Kalau I x sayangkan you, I takan ambik u as isteri" Dafoo merayu....

Muka Mydolla cair kerana Dafoo start membaca ayat kursi. "Erghhhhhhhhhhh! panas...panasssss...aircond puhlessss....aircond plsssss" jerit hantu itu kepanasan. Itu sajalah ayat yang Dafoo tahu tapi ok la dari x tak tahu langsung kan?


Mydorra mengerang lalu terkentut tanpa segan silu...." Protttttttttpretttt petttt pekk pek putttt" Lepas tu Dafoo bersuara lagi " Mydolla....sayang....I dah tak tahan lagi....sangat busuk ok kentut you" "Please la lepaskan I" "bau telur bluekkkk"

"Sampai hati you nak bunuh I" "Ingatkah lagi you pada kisah cinta suci kita?" "Takkan you dah lupa?" "Cuba you ingat.....Cuba sayang...cuba" Dafoo memujuk Mydolla melepaskannya.


"Tidakkkkkk...Tidakkkk....Tidakkkk" Mydolla melolong. Lalu Mydolla bangun memandang ke langit dan flash back saat-saat indahnya bersama Dafoo.

Bersambung.....



Production Crew Of Mydolla Eydolla2
Fakta: Memandangkan muka patung barbie dan kent ni tiada riaksi muka...kesan khas telah digunakan untuk membantu memberikan riak wajah berdasarkan skrip. Tiada patung dirosakkan sepanjang penggambaran ini. Semua menggunakan kesan khas.

15 mulut cakap2 belakang:

fara said...

ray ray! its 12.57am nw! and u buat i trgelak2 okay! kuat plak tu! im sure my mom akn tanya why i gelak kuat gle! HAHHAHA

good job ray! haha ;D

ray eusouff said...

puan producer....yur most welcome...!

Sneak peak Episode 3 : Cinta Luar Biasa.

Flashback zaman percintaan Dafoo dgn Mydolla dan Eydolla di taman bunga.

Dafi dan keretanya sportnya...

tunggu...
seminggu dari sekarang....

Linaaa said...

rayyyy!
this time round, i really laugh.. and actually the previous episode, i tak laugh langsung pon.. but yang ini mampu mencuit hati.. haha.. ada lagi kan sambungannya? yeah, can't wait. like what you ckp, if you tak gelak, you tak publish the story.

good one.

Ali McB said...

Raaaaaaaaaaay
Mcm minah due org tu I'm reading at like 2.30am
Terkekeh sengsorg dlm bilik
*matila esok minah saleh seblah bilik aku komplen*
Ooh can't wait for ep 3 :D

fara said...

'Dafi dan keretanya sportnya...'?

DAFOOOOO! haha.

ray eusouff said...

farah, ali mc B & lina
thanks for dropping by

ali...if that minah saleh komplen ask her to write an official komplen letter to me lahhh...

yang pegi baca pagi2 tu buat apa? hehhehe

Dafi dan keretanya sportnya?
oppsss typpo error la
it's Dafoo yaaaa

MyRaLiCiOuS_89 said...

wakakkaka...
kelaka giler...
xsbr nak tggu smbgn nye..
hebat kesan khas nye.. mengalahkan kesan khas filem impak maksima.. kekeke
(impaK MAksima ada kesan khas ke?)

Farazila said...

ngeri siot tgk muka eydolla tue...
ayyo..mata sampai terkeluar ...
hehehe...
kesan khas itew sggh memuaskan hati beta..
not bad la...

knownasSAFIA said...

yerpp mmg ngeri okey.. ade pic eydolla hitam habis.. nmpk mate je.. pisau mmg berkilat. heheh
i love it ray!

~SYAMELIA~ said...

kali ni mak lampu lambat skt bagi komen, coz mentol lampu agak malap skt... tp now da ok dah...

motiff associate i dgn 'taik kucing'? hampeh tol... errghhh... btw, thnx 4 reminding, coz td i lupa kucing2 belaan i lum mkn lagi...

applause 4 mr. Megat Garcia Bernal... dia punya effect mmg overwhelming.. way 2 go guys.. i loved it...

cantekkerr muka si dafoo 2? ada hati nk masuk American idol konon... i rasa hidung si dafoo 2 something wrong la, dia x bau ke si mydolla 2 camne? ada selera gak dia nk 'commolot' dgn si mydolla 2 dgn keadaan dia yg dah 100 hari x mandi... yucks...

wah.. xsangka air asia ada direct flight pg new york ek... (kalau bandung i taw la mmg ada) btw, siapakah gerangan staff MAS yg dimaksudkan? could it be Fendy? ;)

ps: tuan director (i mean TUN director), flashback dkt taman bunga 2 nk buat 'sneak preview' x?

Lyn Yusoff said...

kelakar siot + negeri lah..
tapi pic eydola tu serius seram gils. takut akak..
cant wait for the next episode.. sure best..
thx ray.. hopefully next episode lagi melatops..
suka suka suka...

yaty said...

aduh...
skit perut btul gelak..
dlm kelakar ttp ada seram & sedih..

kak amy..u r right..
tak mandi 100 hari pn dia still slere lagi nk kiss..
something wrong lar ngan hdg dafoo nie..

hahah..sweetnye mydolla panggil dafoo 'daf'..
manja lar konon..!!!

can't wait to read the next episode..
:)

ray eusouff said...

Fakta:
shoot the whole thing around 2 hours.....
Lebih dari 120 gambar telah diambil sepanjang tempoh 2 jam itu.
Melibatkan lebih 9 orang tenaga produksi (dari KL, Damansara, Shah Alam, Putrajaya) utk menjalankan shooting.

Idea Asal/jalan cerita: Spontan dari ray. Tiada lakaran/no story board atau persiapan langsung....main bantai jerrr...asal boleh.

Dari two hours nya kerja (120 gambar)dibahagikan pula kepada beberapa episod.

Setiap episod ada lebih kurang 12-15 gambar. Megat mengambil masa minumum 30 minit untuk mengedit gambar-gambar/menambah kesan khas utk satu episod. (Megat tidak mengedit gambar sekali gus)

Selepas gambar diedit, ray akan susun gambar utk kelulusan akhir. Selepas berpuas hati, ray akan mengambil masa sekitar 1 jam utk menulis rangka cerita bagi satu episod. Dan setengah jam extra untuk mengemaskinikan cerita.

Itulah proses yang telah crew kami lalui.

[r][a][y]

myra said...

kekeke.. mmg dafoo tu ada prob idong.. kekeke... mydolla punye laaa mucuk da 100 ari xmandi.. cheh...

.::IamZulaikha::. said...

hahhaha.. nk pecah pewot eca bce.. lucu eyhh...
yea2.. dafoo tu mmg ade prob ngan hdng die.. hahahah..

thnks yea abg ray & vids yg lain..

xsbr nk tunggu episode 3-5~!!!