Friday, January 18, 2008

Doktor Pakar Cinta [DPC] & Promo Duyung

Dafi dah pun dengar lagu "Doktor Pakar Cinta"...single keduanya. Bila nak rakaman? No idea. Bila Ray tanya...Dafi xkan jawab sebab Dafi suka buat kejutan pasal hal-hal melibatkan karier seninya. Baru ada "Thrilled" katanya. So kena la tunggu.


Mengikut sumber terdekat Dafi sedang sibuk praktis menari dan menyanyi utk filem musikalnya. Tajuk filem tu pun rahsia dan kena la tunggu pengumuman dari syarikat penerbitan filem tersebut.

Awal bulan depan Dafi akan sibuk promo tour filem "Duyung". Lagu single Dafi "Bila Terasa Rindu" akan dimuatkan dalam soundtrack filem ini. So according to sources from KRU, Single Dafi tidak lagi dijual dipasaran sbb ianya akan dimuatkan dalam soundtrack filem itu nanti. Tapi pada yang still nak single tu ada lagi dalam simpanan DFC [VID] kalau nak beli...kalau nak buat collection.

Dan lagi novel kisah cinta Dafi akan keluar sekitar March 2008 mengikut kata sumber tu lagi...


Ray sendiri excited sangat nak tonton "Duyung" yang akan muncul di pawagam tak lama lagi!! DIGI yang sponsor filem ni. Teringat pulak Ray pada filem "Diva" yang ditaja oleh Hotlink. Dalam filem tu, ada beberapa shot pasal Hotlink sebagai promo. Harus ker dalam filem "Duyung" ni nanti ada adegan Maya Karin pegang kad DIGI ??? Aiyoooo
pastu bayangkan Maya Karin kata "Panggilan lebih mudah dengan DIGI...kadarnya rata...even Duyung pun guna DIGI...kekkekekek

Plot :
A young man named Jimmy (Saiful Apek) has an unrequited love for a girl (Yasmin Hani) in his village, and is bullied by the local hero (Awie). Jimmy believes in an old fairytale that if he takes care of the environment, a mermaid will appear

Cast :
Saiful Apek - Jimmy
Maya Karin - Duyung (The Mermaid)
Awie - Kordi
Yassin Yahya - Orix
Yasmin Hani - Aspalela

Duyung akan menemui anda dipawagam 6 march 2008. Jom serang pawagam.

PS: Nak buat filem "Dugong" lakunan Myra dan Megat. (Juara Sejantung Berdansa) hahahha. Myra! Jangan marah ya...ray gurau-gurau jerrr...myra cayunk!! Megat dah tak sabar nak rakam video "poco-poco" ngn Myra ni...siap tanya lagi bila nak shoot!!


For more info pasal Tour Dafi and his whereabout...layari website Dafi di http://www.dafi-fc.com/


Dafi & Ramlah Ram : Ratu Lontaran suara

4 mulut cakap2 belakang:

~SYAMELIA~ said...

nt if duyung dah kuar, harus kt pg tgk ramai2... mcm ms kt tgk 'harry porter' dulu... tp dis time xnak la seat front row hehhehe.....

---> x sabar nk tgu posting 'dugong'... mesti happening habis...

.::IamZulaikha::. said...

xsbr nk tgk duyung & dgr DPC~!! hehe..
abg ray.. dr mna dpt gamba dafi & ramlah ram tu???

ray eusouff said...

masa hot fm penang...
ramlah ray bagi kat ray
kekekekkeke

.::IamZulaikha::. said...

ramlah ray? ke ramlah ram?? ngahahaha..