Tuesday, January 22, 2008

Dear Habibah...

Few days ago, ray chat bersama kawan-kawan. About me and how a big bully man I am. Now...no lahhhh ! Dulu ...? Yes! tapi bersebab ok.


[atas ni gambar hiasan je ok...sejak bila la ray ni rambut blonde dan kulit putih kan?]
Once upon a time, [tak nak letak tahun biler] masa ray sekolah rendah darjah empat, ray duduk sebelah this one girl.... Habibah. [memang nama sebenar..hahhaha]

Habibah tidak mandi pagi....hingus asyik meleleh kesat kat baju...bau jangan cakap lah. Kuku hitam dan x pernah potong. Buku selalu tak bawak...sampai kena share...bila share kena la duduk dekat kan? Selalu pinjam my eraser, my pencils and my ruler. Bila buat latihan, meniru je kerja.

Satu kelas memang x suka pada si Habibah ni. Akibat duduk sebelah dia, Ray pun terjebak sama. Ray selalu gak kena ejek ngn yang lain panggil Habbibah ni GF ray. Bau air liur basi sampai dah lekat kat baju ray ni ha? Macam mana nak ada mood nak belajar ni? Stressed baget gue.

Ray pernah tegur. "Bibah ! pasal ko tak mandi ni" "Ko ni busuk la" "Sbb tu orang x suka kawan ngn ko tau x?"
Habibah ni akan sengih je and membalas " Biar la" "Bibah x kesah"

Bibah ni kalo korang nak tahu, bertudung. Ray plak masa tu...pakai seluar pendek [sexy la jugak]. Satu hari tu...Bibah ni tegur ray. "Apasal ko x tutup aurat ha?" "Tengok aku...aku pakai tudung dan tutup aurat tauuu!". Dah modal x tutup aurat pulak yang dikeluarkannya untuk bertindak balas.

Satu hari tu, ray geram...tak abis2 pasal aurat!!! Ray tarik tudung dia...huhuhu
menangis pulak tuu. Habibah ni ngadu kat guru besar. Terus kena amaran keras. Oh ! tapi Ray tidak berdiam diri...Ray balas dengan memberitahu yang dia sangat busuk, selalu x bawak buku, tak potong kuku bla bla bla....gurubesar pun marah dia jugak. Esoknya, guru kelas tukarkan Habibah dengan budak lain...hehhehe. Zemy Emylia yang hot la jugak duduk sebelah Ray...kekekekek

Masa Ray kat Melbourne, Ray terserempak dengan Habibah ni. Aiyooooo!! Sexy giler. Tak bertudung dahhhh! heheheh. She works as a cabin crew for Qantas Airlines. Seriously she is georgeous ok! We did talk and laughed about our past. Ray gurau la and tanya dia "Lawa rambut! Mana tudung ko Bibah?" " Aku x pakai seluar pendek dah Bibah"....Dia gelak and membalas "Haram sangat ko ni kan? Pembuli!!"

We lepak kat cafe and she did mentioned that she dah bertunang ngn sorang mat saleh. Then Ray tambah "Bf ko tutup aurat x?". Then we laughed again.

Dear Habibah....tutup la aurat ko tu ok...hehhehe

4 mulut cakap2 belakang:

~SYAMELIA~ said...

omg! ray, u actually buat posting abt Habibah at yr blog? memang kelakar sgt...

btw, what was the name of yr new partner? Zemy Emylia? well, bukan most people with this name mmg selalu 'hawts' kn? ekekkeke.... jgn marah...

pecuttt....

myra said...

kekeke... ray punye kisah ni ley wat novel ar.. keke..
xteringin nak wat novel pasal bibah n pembuli ke? kekekekke

Linaaa said...

hahaha..
it's funny laa..
cuma, kesian kat both of you..
kesian kat dia sebab dia busuk.. and also kena buli dgn ray..
kesian kat ray sebab ray kena tahan dia punya busuk..

but at least still okay kan? she changed herself.. walaupon tak bertudung.. at least dah tak busuk or whatsoever.. haha.. lucky uh dia dah tunang dgn mat saleh lagi..

ray eusouff said...

Habibah the legend...kekeke