Tuesday, January 1, 2008

The Best New Year Ever...Ever...Ever... [Part 1]


New Year kali ini terfikir nak buat apa? Idea kasarnya, keluar KLCC dan countdown there.

Halangan?
1- To drive all the way there...with super duper heavy traffic
2- Bersesak dengan lautan manusia - kena berenang
3- Mcm xde sape pun kawan-kawan lain yang nak keluar

Tapi Megat still nak lepak kat KLCC jugak. Others yang ada intention nak buat benda yang sama ialah Lilo, Capek & Azim. Ok lah...di layan juga la diri ini utk pergi. Di fikiran...having dinner....lepak tunggu countdown....lepas tu balikkkkk.

Sampai pukul 7pm. Capek and Lilo dah pun sampai lebih awal.
Ray decided nak pergi makan sbb lapar gils [bak kata Saf].
So, 4 of us went for dinner.


About half an hour later, three stooges sampai...Azim, Fendy & Adam.

We gossip and umpat. We also talk about misi dan visi 2008.

Diselitkan dengan adegan bergambar yang x sudah.


Punya la samdol...Azim membawa kameranya tetapi TiDAKKKKK untuk memori kadnya. So he pakai la memori card minah gomen. Masa belek punya belek keluar la pulak gambar istimewa cover album " Bila Hidung Ku Gatal". Cuba la teka sape album sape tu?

Masa makan tu [selain mengumpat] ktorang buat plan sikit on what to do next. Untuk buat kejutan birthday "Dafinites Of The Year - family" Kak Ros & family. Kejutan tu di Kg Bharu...so we decided to take LRT to there (only one station after KLCC) dengan harga RM1 untuk tiket sehala. Azim, Fendy & Adam organised birthday cake and a card for her.



Apa akan jadi kalau bebudak ni diberikan kamera? amik gambo je la kerja. Gambar kat escalator jer dah sampai 5-6 keping. Tebalkan muka. Ignore kan orang lain. Pandang lah...Lihat lah...pinggang lilo yang ramping dan dada fendy yang bidang...kekekke


On the way to stesen LRT tu...ramai orang ke arah KLCC. Yang keluar KLCC...hampir takde. Tiga budak nakal pergi beli cake and yang lain tayang muka tunggu dorang.




Masa tunggu Azim, Adam & Fendy bancuk kek tu...ilangkan bosan...kita org attack advertisement board and do our thing lahhh.

Inilah permandangan dari tempat kami. Pembangunan di KL tak berenti2. Semakin maju dan semakin sayang pada KL ni. I don't know about others tapi...KL tetap best!


Take a train and buat kejutan for K Ros. Only one stop saje. KLCC-Kg Baru. Ros and family x tahu that we are comming but she knows that Fendy, Azim & Adam je yang datang. The cake, ray, lilo, megat, capek adalah part of the surprise. Yang bestnya kat Kg Baru tu kan ramai orang. Nak buat kejutan plak tu...so dengan org yang ramai tu ktorang kena berenti and letak cake atas motor and pasang candle. Adehhh! sungguh mencabar ya. huhuhu. Dalam perjalanan ke kedai tu...lilin padam....berenti pulak belakang jentolak. Pasang balik lilin.


"An Evening With Kak Ros In Kg Baru" kata si Azim. Kalau tak dapat KL Tower pun xpe la kan? View KL Tower pun jadi...kan Ros? Hahahhaha. Unik betul celebrate kat kedai nasi lemak! Dare to Be Different la sangattt kan?


Again, amik gambar sampai lebam. I realised that this people that hang around with me that evening are so good with children. Anak2 Abg Azmi & Ros ni suka sangat bila bebudak ni datang. Manja bukan main lagi. They handle children with care!!! Azim siap bawak Hani (anak ros yang paling bongsu) go to the nearest convenient store lagi about 200 meters dari tempat kitaorang lepak. Tapi malangnya, Hani jatuh masa nak masuk kedai tu ...dan kitaorang yang sejauh alam dah nampak incident tu. Hahahha. Bila balik Azim act like nothing happen...and we teased him.


Atikah ni pulak punya la manja ngn Fendy sampai bila fendy busy mengemas pun tolong pegangkan handphone. Hahaha.

Dalam Part seterusnya, ray akan paparkan perjalanan Impossible, menaiki LRT sardin dan meredah lautan manusia untuk Countdown. Juga Video You tube jeritan kami semasa show bunga api, after countdown private party di "The Zone" dan "Behind the Scenes of Mydolla Eyedolla"

Happy New Year !!!!!!!!!!!!!!

3 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

erm ray tipu....

ray eusouff said...

tipuuuu ya...
kek lapis betul la lilo nihhhh

Farazila said...

ray..
lilo sonok gils dpt celeb new year ngan korang...
korang mmg nice walaupun lilo selalu kene buli ngan korang...

HAPPY NEW YEAR