Friday, January 18, 2008

Ada apa dengan Spa Q ?


Drama ni dah lama kat tv3. Mak Lampu orang yang pertama menceritakan kat Ray tentang drama ni. Ada Dafi katanya. Bukan Dafi ori tapi watak yang bernama Dafi. Watak syawal pun ada!!

Idak ler Ray kisah or couldn't be bothered to watch. Lagi pun waktu siarannya ialah bukan prime time tv for me. Waktu drama itu ditayangkan ialah waktu kebanyakkan orang Islam bersiap sedia nak ke masjid untuk solat Maghrib. Dan pada yang bekerja pulak, waktu tengah mengharung traffic. Dan pada yang mengamalkan hidup sihat pulak, berjogging di taman-taman...hahhaha
bagi mak-mak lak..waktu memasak makan malam untuk keluarga.


Tapi drama ni punya le femes. My sis yang sibuk 18 jam sehari pun tahu pasal Spa Q ni. My anak buah (form 2) yang belajar sekolah agama...kata kawannya semua tengok Spa Q nih.

Today, I'm not feeling well la weiii. So petang jam 3pm dah balik rumah my sis untuk tido kjap. Bangun-bangun jer...bukak mata (tido kat ruang tamu) Spa Q is on. So tengok lerrr. dah masuk episod ke 53 baru ler dapat tengok...Where was I? Hehhee

Tebal-tebal make up pelakun-pelakun dalam drama nih. Ray kategorikan drama ini sebagai "Drama Berangan". Jangan menghentam diriku ini kerana mengeluarkan statement tersebut. Berangan tidak bermaksud negatif atau x elok.


Maksud berangan bagi Ray ialah drama yang tidak begitu dekat dengan realiti. Typical malay drama for me. Drama melayu yang ada hal syer (business minded), wanita cantik berkerjaya, issue perebutan kuasa, rampas-merampas, pasal harta, siapa lebih chuantuekk ...ko ke aku dan lain-lain lagi.
Memang kegemaran ramai drama-drama sebegini. Ala-ala "Desperate Housewives" bak kata Megat. Hahahhaa!

Boleh la kalau nak menonton menghiburkan hati di petang-petang hari sebelum makan malam atau sebelum solat Maghrib. Tidak ler teruk sampai nak muntah. Watchable. Episod yang Ray tengok tadi mengingatkan Ray pada Norish Karman yang bangun tidur tapi muka tetap Vogue....in realiti Datin Sri bangun tido lawa camtu ke ? Huhuhuhu.
meh kita tengok Datin Mak Lampu....bangun tido mcm mana...hahhahaha


Nak ke Ray tengok lagi? FYI...Im not the type yang x tengok drama or filem Melayu. Ray adalah orang yang akan menonton drama Melayu walaupun ada bad review about it. Kalau ada yang kituk2, lagi ler Ray nak tengok sbb nak tahu sendiri dari dengar cakap orang. The answer is "Yes" I will watch it again. But takde la sampai tahap bekejar dari tempat kerja just to be ontime to watch it.

Spa Q is about the life of 6 glamorous women, Qistina a spa owner and her fashionable clientele Fatin, Alya, Nora, Farah and Juita. In this special spa, they share their stories of survival in the world of love, cheats, men and families.

Cast: Norish Karman, Betty Benafe, Intan Azura, Elly Mazlein, Farah Diya, Nisha Dirr


Spa D is about the life of VID wanita dalam DafiFC. Dibintangi oleh tokey lampu@ tokey selendang, tokey tulip, tokey gelang, tokey barbie, tokey gomen, tokey yang tengah hangat bercinta dan tokey kueh tart. Hahhahaha !

7 mulut cakap2 belakang:

KC said...

hye ray...
no worries if u xdpt watch SPA Q kul 6.30 kt TV...

Menurut sumber yang dipercayai, (kawan aku yg intern kt tv3) dorg akan upload drama ni kt website tv3 selepas 5 jam drama tuh ke udara.

well, teknologi skrg memudahkan manusia kan.. heheeh

so dont miss out!~

p/s mlm ni jom pegi menoreh!! tempat biasa....

ray eusouff said...

thanks KC
uik
promo nampak
hahhahaha

bagus la cable kwn2 ni

Farazila said...

ray..yang penting dlm spaQ ade gak nama fara...
"fara chantek"
hikhikhik...

ray eusouff said...

Inilah contoh angan-angan yang ray maksudkan...
hahhahaha

farah cantekkk ya...

cantek kalau disolek tebal2...huhuhu

myra said...

Spa D?? nak tgk gak..
ray wat drama spa D cpt cpt k??
kakkaka...

yaty said...

myra..
nk Spa D cpt2 yer..
tapi sblm Spa D..
kena lar ada 'dugong' dlu kan..
xpn video poco2??
ekekke..:p

fara said...

spa D ?
haha :D
jm buat drama. VID pompuan saja.
hehe.