Sunday, December 28, 2008

keDAFIan

Hi Readers....! This will be my last posting for 2008. Would like to wish all readers "HAPPY NEW YEAR 2009".


Dah nak masuk 2 tahun, mengenali Dafi.

Dulu dan sekarang..apa bezanya? Sambil baca entry tu cari perbezaan gambar 1A dengan 1B, dan gambar 2A dengan 2B.


Gambar 1A
Dafi @ Mesra KL Suria FM


Selepas pelancaran albumnya di Menara KL, seminggu selepas itu...Ray berkesempatan mengikuti Dafi @ backstage in action di Konsert Mesra KL di Tasik Titiwangsa bersempena Hari Orang Kurang Upaya Sedunia anjuran SuriaFM. KeDAFIan sangat kan?

Menyaksikan persembahan Dafi, memperlihatkan kematangannya membuat persembahan. Agak jauh berbeza jika dibandingkan ketika persembahannya di "Mesra bersama Dafi" di Bukit Jalil, aktiviti pertama anjuran DafiFC pada Jun 16, 2007.

Mengimbas penglibatan Ray pada awalnya, ianya hanya sekadar kebetulan. I was still a cabin crew that time. Diambang meletakkan jawatan. Nak beri fokus pada business katanya.

Plan asalnya, berehat seketika selepas berhenti kerja dan seterusnya menumpukan kepada perniagaan yang telah dibina bersama keluarga.

Cuti yg ada pada masa itu melebihi 120 hari. Pada bulan June, Ray berhenti kerja tetapi pemberhentian berkuatkuasa hanya pada bulan September 2007. Kerana bercuti, sangat banyak masa lapang..so Ray tumpukan kepada membantu Dafi dan kelab peminatnya.

Fokus Ray ialah pada pembinaan laman web kelab peminatnya. I was approached by Adi to help out sebab kedua-dua administrator laman web tersebut yang berpengkalan di Alor Setar & France. I don't mind helping out as Ray online more than 12 hours a day.


Gambar 1B


Yang menariknya...I am not even a fan at first. And Dafi knows that. LOL.

He is good friend. Communicate very well and truly a professional. Dari ingin Ray membantu gitu-gitu terus semakin serius. Ya la kan...nak tolong..buat betul-betul bukan buat asal boleh je. Ditambah dengan ketekunan special individuals yang Ray kenali melalui DFC, things works quite well. VIDs...korang la special individuals tu.

Dafi sangat committed dengan FCnya. FC is always among his first priority. He listens to others well, considerate dan Dafi tau dimana kedudukannya. Dia tau dalam ramai yang suka...ada juga yang tak suka. I admire his attitude and how he strives to gain as much as he can to become a better singer every single day.

Today, I'm still helping out whenever I can. Walaupun sudah ada tugas lain, masa terluang akan Ray gunakan untuk membantu. KeDAFIan sangat kan?

Selain serius dengan kariernya sebagai penyanyi...Dafi sama jer dengan remaja [ remaja ker?] yang lain. Happy go lucky dan pandai berjenaka. Tengok je la gambar dibawah ni.



Gambar 2A


One day before Megat's birthday....kebetulan pulak Dafi free dan nak sangat berjumpa VIDs/AJK kesayangannya - nak meeting sekali dengan AJK Tertinggi pasal few things, we throw a surprise party for Megat. Masa makan-makan dan sangat excited bergambar, terlupa pulak nak panggil Dafi bergambar bersama ....dan inilah hasilnya. LOL

Memang lupa.....dan bila terperasan...we laughed dan buat lakunan semula. Kali ini dengan muka Dafi yang kononnya berkecil hati, tersinggung dan rasa terasing...Muhahahhaha.



Gambar 2B


Kan banyak drama-drama yang selalu Ray sajikan di blog ini yang melibatkan VID/AJK DafiFC. Tapi kali ni ada penampilan khas ....Dafi.


Merajuk ker? LOL

Pada Dafinites yang membaca blog ni...sila maklum ini adalah lakunan semata-mata. Tiada proses mengecilkan hati Dafi berlaku disini.

Album Dafi dah release. Belilah. Lagu-lagunya best-best. My personal favourite is Diantara & Seandainya.

Ray ada perdengarkan lagu-lagu ni to my friends yg agak kurengg sikit when it comes to Dafi. They loved it !! They even asked lots of questions about the album. Terperanjat jugak la dengan response yg ray terima.

Apa pon, yg dah ada semangat keDAFIan tu...no excuse not to buy ok.

Friday, December 26, 2008

Jangan la ketawa

Video Youtube ni, Ray nak dedicate pada kawan-kawan. sebelum you guys watch it. Pls take note watak2 yg ray sebutkan ni. Megat as the Gopher, Adam as the gagak and Amy as the lembu. Enjoyyyy !!!



I laughed macam org gila. Video ni dah la kelakar. Bila relate ngn kawan2...lagi la kelakar haram. Semput ray dibuatnya!!

2 Aksi kunci yg buar ray ketawa : loceng kat lembu tu dan aksi dihempap lembu.


bawah ni pulak koleksi binatang yang tersusun dan berdisiplin


Susu cap gantung berkhasiat kata Dr Lyn pakar ibu susu


"kami nak ikut adam pg kelas grooming...nak ikuttttt !!" kata Lyn, safia, amy, afreeda & fara
huhuhu...ala2 pose event terbang tinggi sgt kan? Mana moris??


"Cepat ikut mekkk pg pak LI ...boleh menyudu soup mee udang...sodap" kata Amy


"weiii bangun weiii..." la tido pulak steward2 dfc nieh

ok baca joke ni pulak


ANDA ADA MASALAH KOMPUTER ?

Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:

Microsoft: Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?

User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.

Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?

User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”

Microsoft: Hilang?

User: Ya, ia hilang.

Microsoft: Hmm. Macam mana kat skrin anda kelihatan sekarang?

User: Kosong, tak ada apa-apa.

Microsoft: Tak ada apa-apa?

User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.

Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?

User: Macam mana saya nak tau?”

Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?

User: Apa tu si-perom?

Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?

User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.

Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?

User: Monitor tu apa?

Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?

User: Saya tak tahu.

Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?

User: Rasa-rasanya.

Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.

User: Yaa, terpasang.

Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?

User: Iya ke?.

Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.

User: Okay, jumpa dah.

Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.

User: Alamak tak sampai laa.

Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?

User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.

Microsoft: Gelap?

User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.

Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.

User: Tak boleh.

Microsoft: Tak boleh? Kenapa?

User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.

Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?

User: Ada… saya simpan kat dalam almari.

Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.

User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?

Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.

User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?

Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer.


I will do the same kalau jadi staff microsoft tu...ahaks

Sunday, December 21, 2008

Dollar Obama

Note : You might find this particular post not suitable and may buat u tersentap ratu ...so reading at your own risk ya. It was NOT meant to hurt anybody....and just a joke.


Our sepai from Amadika got wind in the market that Bank of Amadika will release new bank notes with the value of 50 cents (USD) into the market to commemorates the first time they got a non-white presidern!

So we sent our sepai to go dig for more infos la! after 3 days n 3 nites they play sepai and camp outside the Amadika bank ... they finally found a mis-printed new notes in the labish bin.

You will be among the 1st few millions ppl to see this notes before its being circulated in Amadika Market and world wide.

kiasu ladis & gentelman, I present to u Amadika latest 50 cents notes!!!



ps: lajan eh rajan...ko jgn sentap lor tengok ini lambar.


On different subject matter, U will be surprised what you can get from the net. LOL.


black hole of Calcutta

I am not suggesting anything...I leave it, to your own imagination! LOL

Ok people...get serious ...just a bit of history and what is 'black hole of Calcutta' is all about.

Pls note that picture above is NOT the picture of The black hole of Calcutta. LOL

The Black Hole of Calcutta was a small dungeon in Fort William, India where troops of the Nawab of Bengal, Siraj ud-Daulah, held British prisoners of war after the capture of Fort William on June 20, 1756.

John Zephaniah Holwell claimed that following the fall of the fort, British and Anglo-Indian soldiers and civilians were held overnight in conditions so cramped that many died from suffocation, heat exhaustion and crushing. He claimed that 123 prisoners died out of 146 prisoners held. Doubt has been cast on both the numbers alleged and on whether the incident happened at all, and some modern historians have suggested the incident was fabricated by Holwell as a piece of propaganda to blacken the image of Siraj.

Wednesday, December 17, 2008

Dafi - Seumur Hidup

Kata -Kata Dafi....

Alhamdulillah...

14 Disember 2008. Happy Birthday Dafi!!!
I'm 20. Ini hadiah paling berharga dan cukup bermakna untuk diri Dafi. Impian akhirnya menjadi kenyataan. Tiada perkataan selain bersyukur dan berterima kasih. Only God knows how happy I am upon the completion of this project. banyak pengalaman yang ditimba sepanjang proses penerbitan album ini. InsyaAllah kesabaran ini akan lebih mematangkan Dafi untuk menempuh dugaan sebagai seorang penyanyi.

Dafi ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah banyak memberi sokongan dan bekerja keras untuk album ini. Pertama papa & mama, nina, nashriq & iqbal juga seluruh keluarga Dafi for being so supportive and understanding. You guys are the best !!!

Album ini tiada tanpa usaha dari pihak astro yang melahirkan Dafi melalui program Akademi Fantasia. The creative team from KRU Studios Malaysia, KRU Singapore. Indonesia, Sweeden, Hong Kong & USA, especially big boss Norman, Yusry & Edry, Dr Shireen, Archie, Bajai, Puja, Achmal, Ayu, Sofea, Fadhil, Danny, Christina, Pooh, Ryn, Ryzal dan yang lain-lain. Pihak Maestro - Mr Freddy, Kak Liza, Afeeq, Pat and others. Tak lupa juga pada SONY BMG Indonesia, Gita Gutawa, pak Erwin Gutawa, Badai, Yovie Widianto dan Ucie Nurul.

Terima kasih juga kepada Fundamental Pictures - Bjarne Wong, Jay and Smyth Wong. Rakan media cetak Malaysia, Indonesia, Brunei dan Singapura.

For my friends for being there for me. Last but not least to all my beloved fans, Dafinites, you guys are my backbone in this industry. Keep the support going!

Sayang korang sangat-sangat.

Gadaffi Ismail Sabri

Tuesday, December 16, 2008

Thursday, December 11, 2008

Dafi - Lemah


nak dengar lagu kat bawah ni..sabar ek...kekadang downloading lambat





Dafi - Lemah

Aku lelaki yang gagah dan berani
Tak pernah kenal erti di intimidasi
Walau didorong tubuhku takkan goyah
Terus berdiri tegap hadapi tentangan

CHORUS:
Tapi jangan disentuh perasaan
Kerna kelemahanku hanyalah cinta
Aku lemah jika si tabah pun mengalah
Bila hati tergoda pada wanita

Sebesar mana masalah dunia
Semua bisa dipikul di atas bahuku
Meskipun sukar pasti beres juga
Tanpa banyak bicara semangat waja

Tapi jangan disentuh perasaan
Kerna kelemahanku hanyalah cinta
Aku lemah jika si tabah pun mengalah
Bila hati tergoda pada wanita

Ohh
Tapi jangan disentuh perasaan
Kerna kelemahanku hanyalah cinta
Aku lemah jika si tabah pun mengalah
Bila hati tergoda pada wanita


"Si tabah" yang ray putihkan dalam lirik ni...mcm pelik kan? Sebab bila dengar betul2 mcm tak masuk dgn lagu tu. Tapi telah ditanya sendiri kepada penyanyinya...so confirm "si tabah" ya...hahhaha


Setelah lagu "Bila Terasa Rindu" diikuti dengan lagu "Adinda", Dafi muncul dengan lagu "Lemah" ya...bukan "Lelah". LOL....Amy especially pls take note! lagu ini OST pada filem Cicakman2 yang akan ditayangkan 11 Disember ini.

I've heard the song for the very first time awal this year masa Dafi performed kat Genting for New year celebration. Cool song and can't wait for it to be released. Lagu ini memperlihatkan kelainan Dafi dalam menyampaikan lagu sbb ada genre rock sikit2.

Dafi will soon have his own album very soon and banyak lagi lagu best2 in it. Antara yang belum diperdengarkan ialah lagu "Seumur Hidup" soundtrack kepada filem Jin Notti lakunan fara fauzana dan mawi...

Then ada satu lagu ciptaan komposer dari seberang [indon] yang turut akan dimuatkan dalam album itu nanti.

Wednesday, December 10, 2008

City ditunda lagi...

Buat kali keduanya, keretaku ditunda lagi...

jeng..jeng..jeng


Lokasi : tempat letak kereta GIANT seksyen 13, Shah Alam
Waktu : 1 pagi -4 pagi


Al-kisah erti pengorbanan di hari raya korban u ols.


Atos [kanan] semput dilawat oleh Iswara Rai


Honda City yg sihat wa-alfiat menderma jantungnya kepada ATOS, jejaka dan juga seorang sahabat dari Bukit Serdang..LOL

Akibat pembaziran tenaga [lampu keta x tutup] ATOS jatuh sakit tidak bernyawa. Dalam erti kata lain, batterynya kaput. Angkara kelalaian tuannya [M]oris ....LOL

Arjuna Iswara Rai datang to a rescue...dengan jumper agar ATOS dapat diberi kejutan letrik bagi menghidupkannya.

Malangnya ATOS mengakibatkan peralatan tersebut terbakar [ wayar cair u ols] seterusnya rosak dan tidak boleh dipakai lagi.


Tuan punya ATOS nak tunjuk skill


ATOS masih lagi nazak dan minta nyawa. Tiada perubahan pada sistem denyutan jantungnya.

Dr Adam mencadangkan agar dipinjamkan jantung City untuk menghidupkan ATOS. Dengan bantuan Dr Sham dan ADUN Shah Lampu [ YB perihatin u ols ], pembedahan peralihan jantung dijalankan dalam gelap...berbumbungkan atap parking lot dan lampu suluh.


Errr bang kasi ketat ya...tak pasal2 bateri tercabut sat lg


Alhamdulillah ATOS bernyawa semula. YEY !

Setelah dihidupkan, pakar bedah kemudiannya cuba memindahkan semula jantung ke City yang dalam keadaan koma. Al maklum jantung xderk.


Doktor tak terlatih dan mangsa


Malangnya, selepas berhempas pulas....City tidak dapat disedarkan...dan terus berada dalam keadaan kritikal.

Kami kemudiannya memanggil ambulance tunda untuk menghantar City ke hospital bukit subang. Kerana pagi2 buta...hospital specialist pun tak bukak lagi...hantar ler dulu ke hospital luar bandar itew.


Very the "BersamaMu" kan?


begitulah pengorbanan City terhadap rakannya ATOS. Dan juga doktor-doktor yang bertugas pada malam itu. Sanggup datang [ on call ] untuk membantu. Tak lupa pada YB ADUN Shah lampu yang datang buat site visit.

City dilaporkan telah kembali pulih setelah mendapat rawatan doktor pakar hospital HONDA. Masa City tak sedarkan diri, City dikhuatiri ada masalah pendarahan dalaman yang kos perubatannya mungkin mencecah ribuan ringgit.

Atas pengorbanan City, alhamdulillah ...City tidak perlu dibedah. Cuma perlu ditukar fiusnya saja.

Hahahahaha!

begitulah kisah pengorbanan City.

City dah sihat sekarang. Pagi ni dah discharge dari ward dah.

PS : tgh tunggu gambar dari ADUN shah lampu yg kata nak email tapi tak dapat2. Ini ke perkhidmatan mesra rakyat yang cekap? hampehh! hihihihi.

PS2 : Akhirnya setelah diperli barulah usaha keras dilakukan oleh pihak ADUN untuk mengahantar gambar...hehhehe

Friday, December 5, 2008

Behind The Scene - "Terbang Tinggi"


Dua orang manusia tgh pikir apa nak buat dan macam mana nak buat


Tetamu akan didedahkan dengan suasana menaiki pesawat menuju ke destinasi bersama Dafi sebagai Juruterbang. Dibantu oleh anak-anak kapal yang terdiri daripada Ahli Jawatan Kuasa The Official Dafi fan Club, selaku penganjur event pada kali ini.

Ahli jawatan kuasa Kelab Peminat Dafi akan berpakaian seperti pramugara/pramugari bagi menyambut tetamu yang hadir. Manakala Dafi akan berpakaian seperti Juruterbang penerbangan [Kapten].

Setiap tetamu akan melalui proses “check in” bagi mendapatkan “boarding pass” untuk menaiki pesawat.


Ruang makan yg akan ditransform menjadi kabin pesawat


Interior ruang makan “dining area” akan dibahagikan kepada beberapa kelas penerbangan. Antaranya, kelas pertama [First Class], kelas VIP, kelas DGM [untuk ahli Dafinites Gold Member] dan kelas Dafinites untuk memberi suasana di dalam kabin pesawat.

Makan malam akan disediakan sepanjang perjalanan yang mengambil masa selama 2 jam 30 minit ini. Diikuti pula dengan hiburan “Inflight entertainment” sejurus selepas makan malam.


Cocktail Area


Di bahagian belakang kabin pesawat, kami menyediakan ruang “cocktail” bagi penumpang menikmati permandangan Kuala Lumpur di waktu malam. Ruang terbuka “open air” ini boleh digunakan penumpang sepanjang perjalanan.

Sepanjang masa penerbangan, bentuk pengacaraan akan mengikut konsep “Flight announcement” bagi memberi kesan yang lebih dramatik seperti suasana dalam penerbangan.

Beberapa kejutan telah diaturkan bagi penumpang dari segi pengisiannya. Door gift istimewa akan diberikan kepada setiap penumpang daripada para penaja. Untuk kelas khas iaitu First class, selain berada dekat dengan Dafi anda juga akan mendapat hadiah misteri daripada pihak penganjur.

Secara simboliknya, ia adalah perjalanan Dafi dalam dunia seni bersama peminat setianya ke satu tahap yang lebih tinggi.



Kelainan DafiFC dalam mengendalikan programnya sudah menjadi satu kemestian bersesuaian dengan tagline “Dare to be DIFFERENT”


Sila layari www.dafi-fc.com untuk tempahan tempat.

Thursday, December 4, 2008

Extreme Human Beings


Computer
A computer expert in ..a..a … village? No idea where it is.

Sitting on bottles
It is kinda boring drinking with your mouth everyday. Try to be creative like this guy, drinking with his ass.


Sleeping
Sleep on your bed girl, you might hurt your neck by sleeping like this. …zZz..


Drinking 5 glass of beer
Are you in a rush?


Tons of loads on bike
Oh my god! Are you crazy? Don’t watch too much of movies like Shaolin Soccer. It’ll make you mad.


Sleeping in public
It is not a good move to sleep in the public. It is even worst to sleep in that way in the public.


Old lady scotter
She’s old, but she’s not out dated. This is the first time I saw someone in that age on a scooter.


Speechless
Alright, fine! I’m speechless this time.

Saturday, November 29, 2008

Tamara Bleszynski Takut Bangat Sama Cicak

Tugasan : Menemuramah Tamara Bleszynski & Melly Goeslow


Bayangkan seorang yang sangat takut pada seekor cicak membintangi sebuah filem dimana cicak adalah heronya?




Tamara yang hadir pada sesi temuramah bersama Yoyooh menjelaskan bahawa beliau sangat teruja dengan tawaran Yusry KRU kerana baginya memegang watak vilain untuk filem tersebut adalah sesuatu yang amat ditunggu-tunggunya. Memandangkan beliau sangat takut pada cicak, soalan pertamanya kepada Yusy ialah adakah cicak akan digunakan untuk lakunannya nanti.




“Mana kamu tau?? Hahaha. Saya cukup takut dengan Cicak!!” jerit Tamara bila saya bertanyakan soalan sama ada Tamara takutkan Cicak ataupun tidak. Tambahnya lagi “ Well ..I’m impressed” kerana Tamara tidak menyangka sama sekali soalan itu akan diajukan kepadanya.




Tuesday, November 25, 2008

Mr & Mrs Chin Chin

"yey! I am so single right now!!" - Mrs Chin Azlinah Dumilah Sostrobiboyo [cina keturunan jawa]


Amusing set of creative hilarious faces made from various chins of upside down faces of different people.


Simple technique if you want to create your own - just draw some eyes, add some props and take photos and voila your upside down chin face is done.


Some of these hilarious faces reminds me of my friends.



Mr Chin Chau -Abang misai lebat....arrrrrrrghhh....cikgu inggeris dier nih

Ms Nad Chin lainbow..muahahha "I'm so cute ..pls hug me...puhleaseeee"

Madam Amy Chin Lan Tai......" I need to menyudu soup ekor kaldai lah today...Do u have some?"

Mr Chin Endy candy...."Lick it and u r going to like it...."

The BrainiaC Writer Mr Chin Zim Yee [azim]" Woikkkkk apa bising2?...nak kena tujah?"
"Nak menulis pun x senang"

"Can someone pass me minyak angin....i dizzy lahh"...Ms Chin Diba Lee Po Poh
"I burukkk...I burukkkk ...I burukkkk !!"

Tengku kerabat mana pulok ni weiii? Muahahhaha...opssss

Adam Chin Top Low and his winter clothing " Look at me!!! I am georgeoussss!"


Ugly betty Chin la soya la safia


Amy Chin Lan Tai....Is that you???? or is it Ms Lilo Chin Boon Chit?


Har..Har..Har.. Har... Tokey lemak ayam Moris Chin
"sape nak kena sedut ...meh sini !!!"

LARIKKKKKK !!! penyedut lemak dah maiii...!!!

PS: dah macam ikan sembilang pulak aku tengok Mr Moris Chin nih