Thursday, December 13, 2007

Thank you for your friendship....


Kita berkawan. Tapi sepanjang persahabatan itu, berapa kali kah kita mengucapkan rasa terima kasih kita kepada mereka yang kita anggap sebagai kawan, tanda penghargaan kepada mereka. Ya, kita berterima kasih tapi biasanya kita tak melafazkannya.

Hari ini, randomly...ray telah menghantar sms kepada 20 orang kawan yang nombornya tersenarai dalam hand phone ray ini. Message/sms yang ray hantar ialah "Thank you for your friendship".

Sebaik saja sms dihantar ray mendapat pelbagai reply secara terus. Sms pertama membalas "Why?". ray senaraikan reply mereka yang lain-lain.

"What do you mean thanks for the friendship. Is there anything I did wrong?"

"Ray nape ni? Dah buat tebiat?"

"Ko ni betul ke x ni? Dah terantuk kat dinding ke hape?"

"Ermmm...Motif?"

"Motif bagi msg mcm tu?"

"Aiyooo..ray dah demam dah...larikkkk"

"Dah kena sampuk setan ke ko ni?"

"Otak ko dah masuk air ke ni?"

Ada juga yang mengambil keputusan untuk tidak membalas sms ini. Mungkin malas nak layan atau menghabiskan kredit aku je kan? hahahha. Yang hantar msg keras-keras biasanya datang dari kawan lelaki. Not that they don't care tapi guys don't really good in expressing their feelings or giving immediate reaction. Ada yang mungkin juga menganggap perbuatan ray ni pelik (sbb never say thanks to them tetiba nak berterima kasih pulak) and they have decided to maki me back.

Yang lain ray ada juga terima msg yang straight to the point. They answered " Yur welcome and thank you for your friendship too" and " ray...yur most welcome tapi kenapa ni"?

Ada juga one sms in particular berbunyi begini....

" Don't sms something like dat...sounds like you never come back this disember and the end of everything....[ada lagi tapi heheh tak yah la ray taip]"

Apa-apa pun reaksi nya yang dapat ray simpulkan disini, they are my friends. No matter what are the reactions...they have their own reasons saying that. Maybe dorang pelik sbb ray tak pernah cakap macam tu (tetiba ucap terima kasihkan...sape x pelik?)

I learned that in friendship you must accept baik buruk kawan kita tu. Kalau nak accept benda yang baik saje....itu dah dikira selfish sbb nobody is perfect. And that includes diri ray sendiri.

Kita nak diri kita diterima seadanya...tapi sebelum itu kita mesti belajar menerima seseorang itu seadanya juga.

Pada yang tak dapat sms tu...jangan la berkecil hati...ray hanya buat random sms saje.

"Thank you for your friendship and I'm glad that you are a friend"


3 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

DEARIE RAY..

sape yg x pelik tetiba jer dpt msg mcm tue..
hari fwensip day kan dah lepas...
selalunya tyme fwensip day jer akan dapat wishes mcm tue..

btw thanks for everything k..

;)

ajami said...

aku x dpt pong???

.::IamZulaikha::. said...

erm.. eca pon pernah dpt sms cmtu dr sorg kwn nih.. pelik tu mmg ade but eca just ckp "welkam.. thnks 4 urs too".. hehe.. neway.. thnks soo much 4 urs.. hepi new yr!! =)