Sunday, December 30, 2007

SeJantung Berdansa (updated)

Tadi Ray duk berangan. Berdasarkan program realiti di Astro "Sehati Berdansa"...timbul Sejantung Berdansa. Gara-gara Azim idea angan-angan tersebut tercetus. hahahhaha

Duk bayangkan la kan...kalau ada pertandingan macam ni sape la kawan2 yang akan masuk kan? Yang dah kawin x ramai...so "Sejantung Berdansa" versi ray ni...single pun boley join ok. So ray line up kan pasangan-pasangan ideal yang ray kenal dan ada gambar mereka. Harap2 xde sape2 marah ya....saja suka-suka.
[Gandingan ini adalah imaginasi penulis dan tidak ada kena-mengena dengan gossip sebenar atau kehidupan sebenar mereka. Harap Maklum]


Couple pertama..xlain x bukan ialah Amy & Sham. Berasal dari Shah Alam. Seorang acting President DFC @ PR officer sebuah hotel sepuluh bintang di Chow Kit dan sorang lagi seorang businessman. Gandingan mantap ni sudah pun berkahwin. Amy bekas penari kebudayaan masa sekolah rendah dulu.

Komen Juri Awam : Eton Keras/K.Pilah : Amy agak over dan tariannya x sharp tapi pakaian orang asli memantapkan lagi persembahannya. Sham, walaupun agak kaku tapi senyumannya menggoda penonton.

Aiyoo...pasangan ni memang selalu kena gossip tapi kebenarannya hanya Allah & mereka berdua saja yang tahu. Terbayang adam & Nad menari cha-cha...hahhaha . Nad pakar tarian semazau dan adam bekas model ni pakar tarian Iban.

Komen Juri Awam : Dollah Lembik/Gombak : Adam yang tinggi lampai agak kekok pada mulanya tapi part chorus gelek M Daud Kilau x henggat. Nad yang agak pemalu pada mulanya agak menyerlah di pertengahan.

Ada yang mungkin terperanjat dengan pasangan ini. Lilo @ Farazila ni dah berpeluang berduet dengan Dafi di Bera so angan-angan Lilo kali ini menari tango bersama Nash (adik dafi)... Lilo ni bab-bab menari memang hebat. Pernah mewakili tadika ke pertandingan nasyid berirama rancak.

Komen Juri Awam : Kamsiah Lambuk/Longgok N9 : Lilo dan lenggok mak limahnya ala-ala pekerja gomen memukau akak la. Nash sungguh sexy...setiap pergerakkannya membuatkan kak Kam gerammmmmm!!


Pasangan seterusnya ialah Dr Joey & Safia. Pakar tarian joget. Tak tengok lagi Dr Joey lipat kaki bila berjoget. Safia pula terer part move left right left rightnya. Sesuaiiii! Ada yang x tahu kan yang Joey adalah juga terer bab menari tap dancing (tarian kaki)

Komen Juri Awam : Maria Santonet/Paris : Terpesona dengan pergerakkan Safia tanpa rasa malu. Joey sangat pantas dan pandai menggunakkan kelebihan kakinya untuk menarik undian penonton. I like this combination !!


Pasal Joget jangan cakap. Fendy mmg over part berdansa ni. Farah pulak bakal membuat kita ternganga dengan new founded skillnya. Bila fendy lead mesti ok punya lahhh. Tarian jawa kepakaran mereka...hahahhaha. Farah pernah pergi kelas ballet tapi tak habis sebab nak amik SPM tahun ni...ayah dia x kasikk.

Komen Juri Awam : Sofia Senut/Bagan Serai : Sof suka tengok Fendy. Sangat mengancam. Farah agak limited pergerakkannya tapi banyak tunjuk ketiak mungkin kerana beliau belajar ballet agaknya.


Azim ni rajin melawat rumah2 joget yang bersepah di KL. Fin lak terer part tarian makyung. Wakil kampung dia untuk tarian makyung antara kampung2 di kelantan. Kontroversi pasangan ni...sebab gabungan pakar tarian moden & tarian etnik. Kombinasi ini agak ditunggu-tunggu kerana tak tahu apa nak jadi kalau dorang menari kannn?

Komen Juri Awam : Miah Jembut/Singapore : Kak Miah suka kombinasi ini. Fin seolah-olah bergayut di dakapan erat Azim. Azim yang banyak pengalaman banyak mengunakkan pergerakkan bebas ala-ala diskonya. Naik bulu idung kak miah ni ha....


Pasangan ini jangan dipandang ringan. Tarian poco poco kelebihan Megat. Myra pulak terer bab tarian exotic ni..(jangan marah ya myra). Myra pernah berguru dengan Madonna selama seminggu di Kampung Sg Gobok tahun lepas. Gandingan ini dijangka menjadi juara sejantung berdansa tahun ini...huhuhu

Komen Juri Awam : Leha Kerak/Jiboi : Leha rasa Myra sangat yakin dan image sexynya satu kelebihan. Megat pandai bergelek tapi agak over part akhir tarian.


Since this is my angan-angan of course la ...it's an advantage for me kan? So ray & afreeda akan jadi pengacara untuk program ni. Hahahahaha!

Pengadil hurmmm ...ray bagi la kat si Dafi, Ummi dan Fit...hahhahaha

Hadiah utama, berkelah di Port Dickson untuk dua keluarga selama 4 hari. Penginapan tanggung sendiri. Pengangkutan lori [Majlis perbandaran Seremban] dan sebuah kereta buatan tangan drpd kertas yang akan dibakar pada Chap Go Mei dan sepasang pakaian mandi [2 pieces utk wanita] dan menjadi duta kelab malam ternama di KL.

Menarik kannnnn?

Lagi sekali ray nak mintak maaf kalau post ini menyinggung mana-mana pihak. Tell me and I'll remove it straight away kalau ada yang marah k. Ray bergurau saje.



Another thing VOTE untuk pasangan favourite anda di ruang poll disebelah kiri paling atas....

11 mulut cakap2 belakang:

Emy Hisyam Basri said...

mana ada menyinggung? "ia sungguh mentertawakan saya..." do i sound like the chinese stewardess?

owh! u pandai kn... jd pengacara je... xnk menari... konon nk jd mcm fahrin ahmad la ek... cantekkerr? motiff nk escape?

btw, for the winning couple, duit 2 nk salurkan kepada sapa? i suggest, donate 2 'mental hospital' dkt new york tpt Eydolla menerima rawatan...

1 more thing, ummi xleh jd juri, dia kene menari gak... hehehe...

knownasSAFIA said...

heheh takla tak tersinggung pun. lg pun for fun je kan.. heheh i dah vote!!! =))

Farazila said...

kenapa x bg lilo dgn abg dia..
kan lagi sweet..heheheh...
(jgn marah yer peminat DAFI)
erm ray..
i like my partner..
br smlm bt latihan vokal dgn dia utk sehati berdansa...
tarian tango yer...
not bad...

hadiah tue x berape best r...
xde ke yg nk sponsor..
huhuhu...

ray eusouff said...

lilo,
yang nak sponsor nya ramai...tapi bila come to an actual thing
semua ilang
biasa la kan? hahahhaha

bersyukur la dgn apa yang ada...

tgh mintak belas kasihan penasihat program dapatkan sumbangan ikhlas...

fara said...

haha menyinggung??? buat i trgelak lg ada laaa. ray! bnyknye idea u! lps satu2. drama pon x abis lg.. then nw sejantung berdansa!! HAHAHHAHAHA
tgh gelak kuat2 nih.

Hadiah die pon sgtt menarikkk :P

Adam said...

hurmm..bekas model ker..??
TAK BLEY BLAH..!!

biar la..hanya Allah & mereka berdua saja yg tahu..


ekekekekke.....

aiyoooo...sja bikin panas la ini entry...

adam said...

uiks...tambahan²...

aku tak perasan alk ada voting system..

aiyo ray...ntahapahapantah...!!!

fara said...

ray rayy! ya allah! u buat i gelak sangat2 ! haih!! komen juri mmg x leh bla laaaa!
hahahahhahahaha!!

amy solis, westeria lane said...

commercial sgt nama juri2 awam 2.. penat la i ketawa... jgn kata jantung... perut, paru2, limpa, pankreas i pun teruja nk menari... hehhehe

ray eusouff said...

amy solis...kekekkeke

I buat betul2 pertandingan ni kang baru tau....

masa tu tgk la sape bley menari ke tidak...hahhahah

myra said...

uikss??? tarian exotik tu pebenda ray?? myra belajar tarian zapin laa dgn madonna... kekeke... tarian zapin diiringi lagu gimme more... kui kui kui