Wednesday, December 19, 2007

New Year Outing

gggggggrrrr...grrrrrr! Masa tu suhu -15 degrees Celcius

Tahun lepas, ray celebrate kat Stockholm, Sweeden. Tahun baru... di bawah tahap beku. Freezing cold...
Tak keluar pun, 1 hour before 12 midnite...gather in the hotel lobby. Ada party organised by the hotel. The hotel lobby itu di transformerkan kepada disco. Tepat 12 malam, semua terjerit...."Happy New Year" [cheers & noises] dan continue joget pahang. Hahaha. I mean joget lambak (because no skills whatsoever in tarian). 2 hours exercise kat dance floor...penat, balik bilik and terus tido. Tengahari bersiap-siap untuk balik ke Kuala Lumpur. Takde la gempak mana pun celebrate new year kat overseas tahun ini.

City of love and I am all alone..no lah... yang amik gambar tu?

New year in Paris, yang paling best sepanjang tempoh 10 tahun tu. We happen to have the longest stay (5days)there. Set of crew yang buat that trip...happening giler. They are up for anything. Petang tu we organised dinner at a very famous Algerian restaurant (lupa lak nama nya). Halal and a bit pelik sikit makanannya. After dinner, semua ke Eiffel Tower waiting for the countdown. Then we proceed to the nearest street party. 18 orang crew malaysia airlines having a good time.

Selama ray jadi crew ni tak pernah celebrate new year in KL. Nak minta cuti sangat susah sbb semua orang nak cuti masa new year. Ada yang bercuti sbb anak nak sekolah so, since I have no reason to do so...I just couldn't be bothered to apply leaves.

This year, I will be in Kuala Lumpur for new year. Hurmmm. Terfikir what sort of celebration would I want to do. Dengan sape?
Dafi...are you available for new year? hahahha. Thinking of to include Azim, Fendy & Adam to think of something. I'm sure that they will know how to have a good time kan?
Rasa-rasanya, Dafi ada show..so akan ke sana ke? atau enjoy new year dengan suasana berbeza....may be buat "house party"? with selected people invited. Just relax with musics, topi...food [pot luck], watching dfc moments on big screen...pakai projektor..kekek...mana nak cari projektor ni? and a few games (perhaps card games or uno).

Any ideas to share?

PS: Esok Raya Haji tapi sibuk fikir psal New year...apa kes? hahaha

4 mulut cakap2 belakang:

Farazila said...

lilo pon xde idea nk sambut new year la ray..
lilo rase lilo sambut atas katil je kot..
tido lagi baik..
hehehhehe...

pembantu rumah dfc said...
This comment has been removed by a blog administrator.
boipren dafi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

i wish i could be there celebrate with korg kan..

huhuhu

but me jauh nun d sana

~~KC~~