Sunday, December 23, 2007

Birthday Megat

Hari Jumaat. 4 petang.

Ray call kawan ray yang namanya Val yang tinggal di PutraJaya. He's a cabin crew. Lucky enough...he's around and just got back from flight. I was thinking to pay him a visit sbb lama beno x berjumpa. While talking on the phone, I brought up that esok ialah birthday megat. Val pun memang dah kenal Megat pun so we plan something for him for his birthday tgh malam ini.

8.30pm

Keluar dari Bukit Subang dan drive all the way to Putrajaya. Sampai saja, lepak kejap kat rumah...sementara tunggu Val bersiap dan off we go to have dinner. Almaklum la kan, raya ke 2, takde kedai yang bukak...so sampai ke Cyberjaya kita orang carik...dan akhirnya jumpa one nice cafe yang bukak 24 hours ni.
Val belanja dinner. Then we told Megat utk bawak Megat pergi partyyyy malam ni kat KL.

Balik semula ke Putrajaya untuk bersiap2. Masa tu dah dekat pukul 12 tengah malam dah. So kuarantin megat dalam bilik and suruh dia tengok cite "Happy Feet" kat flat tv Ariff (housemate Val). Sambil Megat ternganga tengok tv besar tu, Val went downstairs...getting ready.



We suprised Megat with 2 kg of secret receipi cokelat cake. Sambil menyanyi dua version lagu Happy birthday. Megat terperanjat sbb tak expect ada cake and terus keluar statement " So x jadi keluar KL ke malam ni?"

Kurang la pasti motif nape megat tanya soklan tu. Terus Val jawab "Ehhhh Megat..party tetap party jugakkk"

Lepas makan cake, Val suprised us with his sparkling non alcoholic juice. Tapi yang kelakarnya...the whole bottle beku sebab Val lupa keluarkan dari freezer on time.
So he decided to take the bottle with us to KL.

On the way to KL, ray call nad and wish her Happy Birthday!!! Kebetulan Nad tinggal kat Putrajaya. Ikutkan hati nak je pergi ke rumah Nad tapi...tak manis la kan ...sbb dah tengah malam.

Sabtu 1.00am
We party all morning. Thanks Fendy & Azim kerana sudi datang join kita orang...heheheh. That morning besides Megat, Val and Me...Moris, Ed and Kam joined us too. Kawan2 lama Megat pun ada joined sekali.

3.30am
We lepak at mamak for a drink until 4.30 and balik ke Putrajaya semula.

5.00am
Continue makan cake 2kg yang besar tu. And still struggling bukak botol sparkling juice tu.

11.00am
Bangun tido. Jumpa Ariff and borak2 jap pasal business. Off to KLCC petang tu and we had lunch there.
Decided to catch a movie....NOT ONE but TWO...wuhuuuu. (tak penah dibuat seumor hidup)
Cite apa? I Am Legend and National Terasure 2.

In between those two movies, we had about 2 hours to have our dinner.

11.30pm
Balik dengan keletihan.

2 mulut cakap2 belakang:

Emy Hisyam Basri said...

bestnye tgk korg celebrate bday megat... u guys seemed 2 have so much fun... dats really... at least u guys are happy...

btw, fyi, my b'day is comming in 2 months time... 28 February tau... N i love cheesecake... hehhehhe... motif nk bgtau?

ray eusouff said...

apa? tak faham la amy...keh keh keh