Sunday, November 18, 2007

Not My Day

Erghhh !! Today is not the day for me. Dari awal pagi sampai la tengah malam, macam-macam hal. Ada saje benda tak kena. My friends told me that I think too much. Yerp, kinda agreed with that. Banyak sangat fikir. I'm not that good at ignoring things. I always put others first and at times kinda suck being just that.

How to solve a problem when you don't even know what it is? Weird huh? People around you react differently and you kinda feel there's something wrong somewhere. How to pretend like nothing happen?

Well, other people businesses, are not my business. But when that someone you care, react towards you differently...your surrounding changes. No mood to work, you can't sleep, you can't concerntrate, you easily pissed off, ada aje benda tak kena. I am in a mess.

Dalam perkara yang tidak berkenaan dengan mood ray hari ini....I'm back home last night. Sempat jugak tengok AC disini siaran ulangan tengahari tadi di ASTRO RIA. Guest...Danny Xfactor, AdamAF2 dan Syawal AF5. Ada lerr beberapa perkara yang peminat Dafi tak berkenan.

Ray copy paste komen yang ray terima melalui e-mail ray.
Satu, dorang [Danny. Syawal & Adam] nyanyi lagu BTR with one kind of manner [seolah-olah mengajuk-ngajukkan/mengejek dafi dan lagu tu], Second...soalan yang ditujukan pada syawal oleh AC [pasal dafi] tah apa-apa tah. And third, jawapan syawal yang tak sensitif pada kawan baiknya. Soalan tu mengaitkan Dafi.....yang ditujukan pada Syawal. Tentang Syawal dikatakan minat kaum sejenis dan Dafi was mentioned sbb diaorang rapat. Jawapan Syawal...dia berkawan dengan semua orang tak kira latar belakang org tu macamana[good answer] tapi apa kaitan dengan soalan yang diberikan. Dia lupa part Dafi tu. Dia defend dirinya tapi terlupa nak defend kawan baiknya itu.

Seolah-olah mengiyakan yang Dafi ialah people of that sort. Jawapan yang sepatutnya ialah "Tidak saya lelaki tulen dan Dafi adalah kawan baik saya". Kalau AC tanya..."Syawal dikatakan selalu berkawan dengan lelaki lembut, apa komen syawal?" Barulah jawab yang dia tak memilih kawan dan berkawan dengan semua orang.

Terfikir pulak, apa pula jawapan yang Dafi akan berikan sekiranya diberikan soalan yang sama.



Dalam email yang lain pula ray quote sebahagian komen.

"Tak la berniat nak melaga-lagakan syawal ngn Dafi. Xkan ada effect pun. Pastinya hubungan dorang tetap baik. Cuma peringatan yang sensitivi itu perlu dan x boley offguard dengan soalan-soalan panas AC. Belajar dari pengalaman...."kata salah seorang Dafinites dalam email kepada ray.


I received 5 emails on my inbox and 3 sms about this. Ray dah jadi biro pengaduan dah pulak. Kalau dah 8 orang cakap....yang kebetulan ada no fon/email ray.....yang lain? lagi ramai la kut....rasa benda yang sama.

No idea apa perasaan Dafi pasal hal ni. He just got back from Brunei this morning.


Teringat masa di GSA Kota Bharu, Raja Lawak dengan bahan lawaknya pasal Dafi. "Baik penyerrr" meniru gaya Dafi. tiru aje xpe tapi ni siap lembik kan badan dan pelatkan dan gedikkan suara. Fine! If you do it once. But they repeated this act for few times. Motif ???? Tak kelakar langsung !!!
After few performances, here we go again....lagi sekali.
Am I being defensive? A big NO. They look kinda stupid doing that dan lagipun takde yang gelak pun. Akhirnya siapa yang malu? Mereka jugak yang malu pastu libatkan Dafi pulak. Memang la xleh nak control issue2 mcm ni tapi sekadar meluahkannya. Hampehhh!

Lawak meniru gaya artis lain tu berpada-pada la weiii. Do it with style sikit mcm Dato' Jamali Syadat. Ada isi dan tidak mengaibkan orang lain.

But, I must say...zainal alam kadir, farish dan fitri are doing great job. Xde la ngutuk2 orang lain pun.

Berbalik pada mood ray tu...hahhaha harap2 esok tak mcm hari ni lagi. Esok ray akan ke another GSA - Gempak Selebriti Astro dekat Subang Parade, Subang Jaya. Dafi akan perform.

5 mulut cakap2 belakang:

Lina Ratu Drama said...

erm, ingatkan supposed to be bangga yang ada nyanyi lagu BTR.. tpi turn out like this.. if nak menyanyi lagu org, kena laa respect sikit kan.. i've not yet watched it.. so cannot comment lebih2.. but from what was i saw (comment org) it sounds like they are picking on Dafi.. till now, masih lagi yg mempertikaikan dafi.. well, yang penting, kita, DFC tau yg Dafi dah changed alots.. i'm not happy too about this.. bkn nya tak boleh nak tiru gaya org lain.. tapi at least, think about org lain punya feelings kan.. hope dafi stay strong facing all this.. isn't this too much?

Anonymous said...

erm.. it is making me pissed off.. even tho eca lom tgk.. but dorg tuh melebih-lebih!! isk3.. hm.. I don't know what to say.........

~eca-chan~ @ pissed off

Anonymous said...

ok. i tgk tp tyme da nk hbs betul2 da nk hbs. so, i hope i bole tgk nnt. bout that yg tiru gaya. it's not wrong but xyh laa melebih2. ray, bout that ac disini. i x bole ckp byk2 la kn. but but i think he shouldnt do like that.

*nana*

ray eusouff said...

Yg dlm blog ni semua komen-komen dari email yang ray terima.

Im sure that Syawal have no intention nak buat camtu...dan mungkin cuba bergurau.

Tapi he must be careful especially masa live telecast.

ummitee said...

xsker org yg sker memperlekeh en mempermainkan org lain...bergurau pon biarlah berpada2 jgn sampai menyinggung perasaan org lain.