Monday, November 5, 2007

Drama : Mydolla Eydolla

ray, megat & azim, spend over night at my sister's place Sabtu, malam ahad. megat & azim come earlier before the function to help me out and that's why we have to spend a night there. Kita org bunk in two rooms and one of the rooms penuh dengan collection patung barbie. Azim mcm amazed tengok my newphew nya barbie collection and megat dah start touching them.
So we decided utk buat drama. Drama ini ada unsur keganasan. Bawah 18 tidak digalakkan membaca blog ini. Ada juga perkataan2 yang mungkin tak sesuai utk golongan ini

Mydo and eydo adalah kawan baik sejak sekolah lagi. Kat sekolah dulu mereka yang paling popular sbb memang mereka berdua ni cantekk pun. Ada daya penarix tertarix la katakan. Mereka berdua ini juga boleh dikatakan ada "fan club" material kerana kerap jugak masuk fan club artis2 AF semasa mereka remaja.
Sekarang mereka masing2 dah berumah tangga. Ada suami yang baik dan boleh dikatakan mewah jugal la dorang ni. They were given "gold credit cards" to spend their husband's money...hahaha. Full time housewives.
Lepas kolej masing2 buat hal masing2. Until one day, masa shopping and they met each other. So, mydolla invite la eydorra datang ke rumahnya di Kota Damansara.
Ini mydolla. Bekas ratu cantek Penang. Memang suka pakai pakaian tradisi. tengok aje lambaiannya. Dah macam ratu dah.
MyDolla - " Mcm Ratu ?? Mmg Ratu dah pun !!!

Mydolla tgh sibuk kat dapur sbb Eydorra is coming over for a visit. Buat2 sebuk aje sebenarnya. Actually the cooking was done by 2 orang gajinya.


Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! see who's coming

Yang menjengok ni namanya, eydorra. Ex stewardess. Rambut pun dah blonde. Dah macam mat salleh celop dah.


Mydolla : Hi Eydor

Eydor : Hi Mydo ...darling

Salam2 n Muah Kiri Muah Kanan (penuh kepalsuan)


Dorang pun borak-borak la ( sambil makan2 ketupat baki from raya ). Catching up with lots of things sbb dah lama x jumpa. They complimented each other for half an hour. (Girls do that maaa?)



Biasa la kan perempuan. Besides memuji-muji they also talk about shopping and stuff.


Eydor : Yang check out what my husband bought for me !

Mydo : Oh my goddd... u lucky bitch...hahaha.

Eydor : It's Jimmy Choo...darlinkkk

Mydo : Put it on...put it on


Eydor : Don't say a word. I know I look stunning. Jangan jeles.

Mydo : whuttt everrrr

Eydor : My Dafoo (husband's name) wants me look good all the time ok.

Mydo : Whattttt ! Dafoo !!!

Eydor : Yerp... Dafoo the famous singer.

Mydo : Cilakak...haram jadah....Dafooooo is my husband ! You bitch !

Eydor : Dream on....wake up la. U and Dafoo...nottttt in a milions years la. Pompuan kampung mcm u tak mungkin dafoo nak kat uuu!


Mydo : Apa u cakap? Nah amik ko. Amik penendang kampung aku !!

Eydor : Ayayarkk !!

Mydo : dasar perempas laki orang. Tak sedar diri. Nah amik ko lagi. Blonde bodohhhh ...anak jin apritttt....

Eydor : Adoiiii. Sakit bodoh !! tulun tulun tulun

Mydo : Berambus ko dari sini...jgn nak tunjuk muka ko sini lagi...perampas!! kerusi ni harus aku hentak kat atas kepala ko.....pompuan

Eydor : Larikkkkkk ...eleh setakat kerusi murah x payah !!! kerusi beli kat karnival perabot nak baling kat aku....cantekk ke kerusi ko tu

Mydo : Ambik ko....puas hati aku.

Eydor : Adoiii sakitnya...

Eydo bangun dan terus adegan tarik meraik kepala berlaku. Apa yang korang tak tahu...pasal tarik2 kepala ni...eydor mmg pakar. Dia pulas dan pulas. lepas tu tarik dan pulas lagi.


Eydor : Aku cabut kepala ko.

(kepala mydo tercabut) hahahhah

Eydor : Hahahaha. Puas hati aku. Akan ku masak kepala mydo dan terus buat kerisik rendang kampung style.

Persahabatan yang sekian lama terjadi, berakhir dengan tragedi. Kerana seorang lelaki yang bernama Dafoo. Hensem sangat ke Dafoo tu sampai mereka bergaduh seperti orang ilang akal dan ilang pedoman.

Eydor ditangkap polis dan dibicarakan. Namun tidak boleh dihukum kerana didapati tidak waras. Eydor dihantar ke hospital orang gila di new york.

Mayat Mydo di tuntut oleh bekas managernya, Castello ketua gangster sentul.

THE END

THE CREW

Ray - penerbit/pengarah

Azim : Voice over/penata cahaya/sound effect?

Megat : Production designer/Script writer/make up artist

** Drama diatas tiada kena mengena dengan sesape pun, sama ada yang masih hidup atau tengah koma. Hanya rekaan semata-mata dan kalo ada yang tersinggung, mintak mahap la ya..ianya untuk hiburan semata-mata. Kalo x terhibur gak, pergi la tengok wayang ker apa ker...ok

10 mulut cakap2 belakang:

Anonymous said...

hahaa. lawaklaa ;)

*nana

brown butterfly said...

hehehe...
ganeh beno citenye.. but happening...

Anonymous said...

moral : jgn bergaduh kerana lelaki nanti kena cabut kepala

ajami said...

best! best! best!... nak lagi! nak lagi! nak lagi!

ray eusouff said...

hahaha. Nak lagi? adehhhh
sebulan sekali ke nak buat drama ni...

ok peminat semua....lol
bulan depan cerita pasal Eydorra kat wad gila plak..huhuhu

habis la anak patung anak buah aku jadi probe hahahhaha

Anonymous said...

this make me laugh out loud. haha! erh, i terasa okay.. :p drama queen eh? :p but fun la.. style gitu... i want more!!

- Lina Ratu Drama

Anonymous said...

ahahahahahah!!!! abg ray!! besttt sgtttt!!! xsabo nk baca episod yg lain.. ahaha!! buat takot je bila eca baca part yg kena cabut kepala.. ahaha!!! luv it!!

from, eca-chan~

ray eusouff said...

aiyooo drama mcm ni ada costing tau...budget xde so kena la tunggu smpai budget ada nanti k..hahahha

fitilicious said...

Hahaha buat ummi tersenyum jer bace skrip drama nih...x sangke ray megat en azim pon maen anak patung gak hahaha...

ray eusouff said...

hahahha.
Tak pernah pegang anak patung seumo hidup... sekali pegang...abis anak patung tu dikerjakan...hikhikhik

kesian kat anak buah ray...punya la ganas sampai tercabut kepala patung tu...