Monday, November 19, 2007

Aksi Dafi

Subang Parade - Gempak Selebriti Astro -18 Nov 2007. Last minute punya show for Dafi. Ray pun dapat tahu 2 hari sebelumnya yang Dafi akan join GSA tersebut. Jadual yang Dafi bagi Ray berubah atas sebab-sebab tertentu yang tak dapat dielakkan. Sbb last minute, ray call Zac from ASTRO and dapat la dua meja untuk jual DFCnya stuff and CD Dafi.


GSA kali ni tiada sesi sain menyain tapi sesi salam menyalam diakhir persembahan. Marilah kita beratur untuk bersalam-salaman ya. Ini end session utk semua artis AF.



Masa ni Dafi nyanyi lagu "Bila terasa rindu". Menyanyi dengan penuh penghayatan. Ada feel. Well, to me dafi nyanyi dengan baik. Tak keterlaluan, kalau ray katakan yang terbaik setakat ini. (dari apa yang tonton secara live)


Dafi & Syawal berduet lagu "Pecinta Wanita". Yang peliknya Dafi pakai sunglasses. Maybe required to do so kut. Apa yang ray ingat, dafi pernah kata dia tak suka pakai sunglasses masa persembahan...takde eye contact...katanya. Well true enough, masa Dekna naik pentas nyanyi verse perempuan, dia bukak sunglasses dia dan pakaikan kat Dekna.



Ini lah rupanya kalau dafi didukung. Berat? 65 kg. Berat gak tu. Dafi dan peminatnya menang cabaran tersebut. Tak sia-sia diangkat ya Dafi. Berat 65kg tu berat masa kat AF. Berat sekarang...hanya dafi, gym instructor dafi dan Allah saja yang tau...hahahhaha



Lagu "Tiada Logika" oleh Noni. Dafi jadi back up dancer. Part menari ni....energey level Dafi naik secara mendadak. Tah mana datang tenaga Dafi ni? Aksi Dafi di GSA seremban di bawa semula di GSA Subang Parade.



Permulaan lagu... "Apa agaknya khabarmu disana...? Disini ku sedang dibelenggu rindu" kata Dafi. Eye contact...bagus ada improvement. Interact dengan penonton? good.....Feel...good lebih-lebih lagi part chorus. Pitching? tanya Amy sbb dia pakar pitching DFC skrg. Sejak buat kelas vokal ngn Cikgu Siti Hajar ni...Amy semakin cemerlang, gemilang & terbilang.



Aksi dafi bila menari. Tak henggat ya. Lepas show he sms ray "Lepas geram menari aku tadi". Itu maknanya dia puas dan enjoy. Ray balas "Ko memang over!" (bergurau). Ada la sorang dua Dafinites perempuan yang btau kat ray...Badan dafi dah tegap la skrg. Ray sms dia btau...Dafi membalas "Kan gi gym...hahaha". Nyesal ray bgtau...huhuhu.


Dafi sudah dikenali sebagai susah nak ketawa. Tak susah sebenarnya. Ni, nampak senang je...ya tuan-tuan & puan...gelakkan orang. Masa ni the AF girls gelek dangdut...itu la yang dafi gelakkan tu. So formula nak bagi dafi gelak " Gerudi ya".

Pesanan Dafi pada VID dan Dafinites yang datang "Good job yang tolong jaga booth " "cakap kat dorang thanx so much and VID's...i miss u guys a lot". Ray quote pesanan Dafi through sms.

6.07pm...dafi dah sampai rumah. Ray sampai rumah jam 11.40 malam.

1 mulut cakap2 belakang:

Anonymous said...

i love watching dafi menari! energy tinggi tuuu! ohh, tyme bila terasa rindu best! ada feel lah!

*nana*